Πως η πρωτοβουλία Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα – Καμία αλλαγή… προς το παρόν

Χθες το βράδυ, ο πρώην πρωθυπουργός είχε συζήτηση διάρκειας μίας και πλέον ώρας με τον Γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη, ενώ συνομίλησε τηλεφωνικά με τουλάχιστον δύο εκ των υποψηφίων.

Σήμερα, από το πρωί, ο πρώην πρωθυπουργός συνομίλησε εκ του σύνεγγυς διαδοχικά με τον Παύλο Γερουλάνο και τον Παύλο Χρηστίδη, σε μία συνομιλία μάλλον διερευνητικού περιεχομένου και με αντικείμενο πάντα την ενότητα, αλλά και την προοπτική η παράταξη να πρωταγωνιστήσει ξανά στην πολιτική ζωή του τόπου.

Από τις δηλώσεις των δύο υποψηφίων αμέσως μετά τις επαφές αυτές, προκύπτει ότι προς ώρας, τουλάχιστον, δεν αλλάζει κάτι στις υποψηφιότητές τους.

«Θα ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες. Σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα», δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Παύλος Γερουλάνος, σε μία δήλωση πάντως, εύκολα ερμηνεύσιμη με πολλούς τρόπους.

«Είναι πάντα χαρά μου να μιλάω με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ήταν μία εποικοδομητική συζήτηση», δήλωσε από την πλευρά του ο Παύλος Χρηστίδης, χωρίς και εκείνος να υπονοήσει κάποια αλλαγή στην απόφασή του, αλλά και έχοντας νωρίτερα ανανεώσει το ‘ραντεβού’ του με τον Γιώργο Παπανδρέου, προτού εκείνος προβεί σε οποιαδήποτε ανακοίνωση. Αντιστοίχως, η αρχική δήλωση του Βασίλη Κεγκέρογλου ότι η πρωτοβουλία Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για υπαναχώρηση εκ μέρους του σε περίπτωση υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται βέβαιο ότι από την κούρσα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής δεν θα αποχωρήσουν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες ο Νίκος Ανδρουλάκης και Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ πολύ πιθανό είναι το ίδιο να κάνει και ο Χάρης Καστανίδης. Κατά τα λοιπά, σενάρια που θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό να εκλέγεται επικεφαλής της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής για το μεσοδιάστημα ως τη νέα ηγεσία, είναι υπαρκτά, πλην όμως επειδή και αυτά θα συνεπάγονταν καθυστέρηση της διαδικασίας, πιθανότατα δεν θα γίνουν αποδεκτά.

ΠΗΓΗmatrix24.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...