Πως αξιολογούν στον ΣΥΡΙΖΑ την αλλαγή στάσης του Μητσοτάκη

Η αλλαγή στάσης από πλευράς του πρωθυπουργού σε ό,τι αφορά την προοπτική πρόωρων εκλογών δεν είναι ένα στοιχείο που προκαλεί ανησυχία στην Κουμουνδούρου.


Αντιθέτως, όπως επισημαίνουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει… ζητήσει εκλογές ήδη από τον Δεκέμβριο του 2021, η όποια “κωλοτούμπα” του κ. Μητσοτάκη στο θέμα του χρόνου των εκλογών είναι καλοδεχούμενη. ‘Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο καλύτερα για τη χώρα” είναι άλλωστε ένα από τα συνήθη μότο του Αλέξη Τσίπρα στις δημόσιες εμφανίσεις του, υπό την έννοια του να γίνουν εγκαίρως εκείνες οι κινήσεις που θα διασφαλίσουν την κοινωνική συνοχή.


Η ανάλυση που κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση για την στροφή Μητσοτάκη στο θέμα των εκλογών είναι πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του θα θελήσουν να αποδράσουν γνωρίζοντας πως έπειτα από ένα δύσκολο καλοκαίρι θα έρθει ένας βαρύς και ακόμη πιο δύσκολος χειμώνας.
“Τα πράγματα είναι εξαιρετικά άσχημα, αλλά μπορούν να γίνουν πολύ χειρότερα” είπε από το βήμα του ΣΕΒ ο Αλέξης Τσίπρας περιγράφοντας με δύο φράσεις την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Μίλησε επίσης για την αναγκαιότητα “πολιτικής αλλαγής” και για μία νέα προοδευτική κυβέρνηση που θα ενισχύει την ανάπτυξη, θα προστατεύει την κοινωνική συνοχή και πάνω απ’ όλα θα εγγυάται την ασφάλεια και την προοπτική για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.


Την δυσάρεστη για την κοινωνία κατάσταση που ήδη δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, την γνωρίζει ασφαλώς και η κυβέρνηση που θα θελήσει να απομακρυνθεί από τις ευθύνες της πριν καν αρχίσουν οι λογαριασμοί του Φθινοπώρου εκτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εξ αυτού του λόγου και η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Όλγα Γεροβασίλη σχολιάζοντας την συνέντευξη Μητσοτάκη στην ΕΡΤ κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο πρωθυπουργός σκέφτεται να αποδράσει: 


“Δεν θέλει πρόωρες εκλογές, αλλά θα τίς  κάνει και θα φταίει ο Τσίπρας, ο τοξικός που τίς ζήτησε. Δεν θα φταίνε τα spread των δεκαετών ομολόγων τα οποία εκτινάχτηκαν, ούτε η αισχροκέρδεια την οποία ενθάρρυνε, ούτε οι περιπέτειες στις οποίες μάς ενέπλεξε, ούτε ότι σκέφτεται να αποδράσει” σχολίασε η ίδια σκωπτικά.


Βεβαίως, η Κουμουνδούρου παρατηρεί και τον συγχρονισμό των γεγονότων καθώς την ίδια ημέρα που ο κ. Μητσοτάκης άνοιξε διάπλατα την πόρτα των εκλογών το Φθινόπωρο…για να μην υπάρχει πόλωση, παραπέμπεται σε Ειδικό Δικαστήριο ένας πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και κατατίθεται πρόταση για παραπομπή ενός άλλου πρώην κυβερνητικού στελέχους και τριών εισαγγελικών λειτουργών που διερεύνησαν το σκάνδαλο της Novartis. “Ξεκινά και επίσημα η προεκλογική περίοδος.


Εδώ έχουμε να κάνουμε με το ξεδίπλωμα της προεκλογικής τακτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στήθηκε ένα κατηγορητήριο, το οποίο έχει καταρρεύσει από το στάδιο της προανάκρισης με τους ίδιους τους κατήγορους να αποσύρουν τον βασικό κορμό και να απομένουν με την “παράβαση καθήκοντος”, η οποία αποτέλεσε αερόσακο στη σύγκρουσή της με την αλήθεια” δήλωσε ο Νίκος Παππάς μετά την παραπομπή του. Σημείωσε δε ότι της δίωξής του ηγείται ο κ. Μητσοτάκης που είναι “κληρονόμος μιας πολιτικής παράδοσης που έχει ταυτιστεί με όλες τις στιγμές πολιτικής ανωμαλίας στον τόπο”.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...