Πυρκαγιές την εποχή της κανονικότητας

Οι ανεξέλεγκτες φωτιές δεν έχουν τελειωμό. Το γεγονός αυτό δημιουργεί αυτονόητα ερωτήματα για την προετοιμασία και τα προληπτικά μέτρα που είχαν ληφθεί.

Διαβάστε το απόσπασμα από την ΑΥΓΗ:

Tις τελευταίες ημέρες καίγεται όλη η Ελλάδα. Από τα ΜΜΕ είχαμε περισσότερη ενημέρωση για τις φωτιές στην Τουρκία παρά για τις φωτιές στην Αχαΐα και τη Ρόδο. Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη δεν μπορούσε φυσικά να κρυφτεί έτσι.

Στη φωτιά που είχε κατακάψει τα Μέγαρα τον Μάιο η επίσημη δικαιολογία της Πολιτείας ήταν ότι βρέθηκε απροετοίμαστη επειδή δεν είχε ξεκινήσει επίσημα η αντιπυρική περίοδος. Τώρα οι ανεξέλεγκτες φωτιές δεν έχουν τελειωμό. Το γεγονός αυτό δημιουργεί αυτονόητα ερωτήματα για την προετοιμασία και τα προληπτικά μέτρα που είχαν ληφθεί ενόψει καλοκαιρού.

Με άνεμο 2 μποφόρ η φωτιά στη Βαρυμπόμπη εξαπλώθηκε ανεξέλεγκτα. Υπήρξαν πολύ σοβαρές καταγγελίες ότι η αντίδραση των κατασβεστικών δυνάμεων ήταν καθυστερημένη και ότι τα προειδοποιητικά μηνύματα του 122 έφτασαν μετά τη φωτιά. Υπάρχει χρόνος να διερευνηθούν αυτά, αλλά δεν ξεχνάμε ότι οι διαχειριστές της κατάστασης είναι οι ίδιοι που ισχυρίζονταν ότι θα εκκένωναν το Μάτι σε 10 λεπτά με 10 μποφόρ αέρα.

Προφανώς η επιτελικότητα του κράτους και των κυβερνήσεων κρίνεται στην πράξη, όχι στα λόγια. Στα λόγια κρίνονται μόνο το πολιτικό ήθος και η πολιτική καπηλεία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....