Πυρηνική «βόμβα» Βαρουφάκη: «Έδινα στον Τσίπρα τα στικάκια με τις ηχογραφήσεις»

Στην παραδοχή ότι τα περιβόητα «παράνομα» στικάκια με τις ηχογραφήσεις στο Eurogroup έδινε σε όλο το Υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. Συνεπώς, είναι σαφές ότι σε αυτά είχε πρόσβαση και ο τότε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τα οποία βέβαια αργότερα ο κ. Βαρουφάκης επιχείρησε να τα δώσει στη Βουλή προκειμένου υπό την «κάλυψη» του Ελληνικού Κοινοβουλίου να μην υπάρχει νομικό θέμα. 

«Έδινα όλα τα Eurogroup με στικάκια στο υπουργικό Συμβούλιο όπως είχα υποχρέωση. Δεν ηχογράφησα ποτέ τον Αλέξη Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του ο νυν επικεφαλής του ΜεΡΑ25 και μάλιστα για τον πρώην πολιτικό του προϊστάμενο υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σημασία τι λέει ο ένας για τον άλλο.

 «Δεν θα ξέρατε ούτε εμένα ούτε εκείνον αν δεν είχε πτωχεύσει η χώρα το 2010. Αυτά που έλεγα πριν την 5η Ιουλίου του 2015 είναι τα ίδια που λέω και τώρα. Δεν μιλάω για αυταπάτες ούτε ότι σώσαμε την χώρα εφαρμόζοντας το μνημόνιο», συνεχίζει στην ίδια συνέντευξη ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Να σημειωθεί ότι τα λεγόμενα του επικεφαλής του ΜεΡΑ25 σχολίασε και η Νέα Δημοκρατία. «Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι οι ηχογραφήσεις των Eurogroup όχι μόνο έγιναν εν γνώσει του κ. Τσίπρα και των υπουργών του αλλά συνεχίζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της «περήφανης διαπραγμάτευσης» με το υλικό να παραδίδεται στο υπουργικό συμβούλιο», τονίζουν από το κυβερνών κόμμα, προσθέτοντας ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. «Πρέπει να απαντήσει όχι μόνο, πια, για το αν ήξερε αλλά κυρίως για το αν συντόνιζε και έδινε τις εντολές για όσα καταστροφικά για την αξιοπιστία της χώρας καταγγέλλει ο κ. Βαρουφάκης», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ