Πρόωρες κάλπες ή μετάλλαξη «Δέλτα»;

Παρά το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πολλές φορές δηλώσει ότι δεν προτίθεται να πάει σε πρόωρες εκλογές, τα σενάρια για έναν αιφνίδιο εκλογικό αιφνιδιασμό το φθινόπωρο είχαν φουντώσει το τελευταίο διάστημα

Η επιστροφή της πανδημίας και η επικράτηση της «Μετάλλαξης Δ», όμως έρχεται να αλλάξει τους όποιους σχεδιασμούς σε πολιτικό, αλλά και σε οικονομικό επίπεδο.

Ο επόμενος Σεπτέμβριος είναι σε κάθε περίπτωση ορόσημο για τις πολιτικές εξελίξεις εφόσον δεν προκηρυχθούν τελικά πρόωρες κάλπες το φθινόπωρο φέτος.

Με όρους πολιτικού τακτικισμού πολλά κυβερνητικά στελέχη δε θα έβλεπαν με κακό μάτι την αιφνίδια προκήρυξη εκλογών για το Φθινόπωρο. Όσοι υποστηρίζουν αυτό του σενάριο, θεωρούσαν ότι το πιθανό τέλος της πανδημίας μετά την ολοκλήρωση του κύκλου του εμβολιασμού θα έδινε την ευκαιρία στην κυβέρνηση να ζητήσει εκλογές ώστε να σηματοδοτήσει το πέρασμα σε μία νέα εποχή.

Οι προσλήψεις πάντως στη εκπαίδευση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση χθες αποτελεί ασφαλώς μια ακόμα επιβεβαίωση ότι το μέγαρο Μαξίμου δημιουργεί τις συνθήκες για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο.

Αν ο Μητσοτάκης τελικά το επιλέξει…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ