Προκλήσεις Άδωνι σε LIVE μετάδοση για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε κάθε επέτειο για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, περιφέρει την ακροδεξιά αλλά και χρυσαυγίτη άποψη πως δεν υπήρξαν νεκροί εντός του χώρου του Πολυτεχνείου.

Έτσι και στην φετινή 48η επέτειο, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είχε μια μόνο φράση να πει. Ότι «δεν υπήρχαν νεκροί εντός του Πολυτεχνείου, αλλά στους γύρω δρόμους».

Η άποψη αυτή που διαχρονικά στηρίζει είναι εκ του πονηρού, αφού αυτό που λέει είναι ότι το τανκ της χούντας δεν σκότωσε φοιτητές μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου. Οπότε, όλα καλά.

Και είναι αυτή η φράση, διαχρονικά μια προσπάθεια να στηριχθούν εμμέσως πλην σαφώς οι «αρνητές των νεκρών του Πολυτεχνείου» αφήνοντας να διαχέεται η αμφιβολία για το εάν πράγματι υπήρξαν νεκροί.

Γιατί ποιος άλλος λόγος υπάρχει να συντηρείται κάθε χρόνο εδώ και 48 χρόνια η άποψη ότι εντός του χώρου του Πολυτεχνείου δεν υπήρχαν νεκροί αλλά υπήρχαν δυο μέτρα έξω από την πύλη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης για μια ακόμα φορά προσβάλει τη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου, δίνοντας έμφαση σε μια ακροδεξιά και χρυσαυγίτικη «χωροτακτική» ανάγνωση των γεγονότων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ο Δημήτρης Παπαχρήστου αγωνιστής του Πολυτεχνείου και η «φωνή της εξέγερσης με συνέντευξή του στο Popaganda αναφέρεται και στο θέμα των νεκρών, λέγοντας πως ακόμα και σήμερα, 48 χρόνια μετά, τον ρωτάνε εάν υπήρχαν νεκροί και δίνει αποστομωτική απάντηση:

«Με ρωτάνε μέχρι και σήμερα, αν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο. Γαμώτο πια! Ο Κομνηνός ήταν 15 χρονών παιδί. Είμαι σίγουρος ότι αν δεν υπήρχε ο ανταποκριτής δημοσιογράφος να τραβήξει τη στιγμή που εισέβαλε το τανκ στο Πολυτεχνείο, τώρα θα έπρεπε να το αποδείξουμε κι αυτό».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...