Προεκλογική εκστρατεία του Γιώργου Παπανδρέου με το μήνυμα της προοδευτικής διακυβέρνησης

Από την Δυτική Ελλάδα ο πρώην Πρωθυπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου στέλνει μήνυμα αναγέννησης της “Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης” και σκιαγραφεί το σχέδιό του για την κοινωνική και οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (6.11.2021) ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στο Αγρίνιο (Παπαστράτειο) ενώ την ίδια ημέρα θα επισκεφθεί το Εργατικό Κέντρο Ναυπάκτου όπου θα έχει συνάντηση με τη Διοίκηση και εκπροσώπους των εργαζομένων. Όμως, επέλεξε πρώτος σταθμός στο ξεκίνημα της προεκλογικής διαδρομής του, με επίκεντρο τις εκλογές για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, να είναι η Αχαΐα, καθώς γενέθλιος τόπος της πολιτικής οικογένειας Παπανδρέου είναι το Καλέντζι της Αχαΐας. Στην Πάτρα, βρέθηκε την Παρασκευή το πρωί (5.11.2021) όπου συναντήθηκε με πολίτες, μέλη και στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας.

Ο βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Παπανδρέου προέβαλε, σε δηλώσεις του στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, ότι έχει τη δυνατότητα να δώσει το όραμα που έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός και τόνισε ότι οι αλλαγές και η μεγάλη μετάβαση, στην πράσινη ανάπτυξη προϋποθέτουν διαφορετική βάση, μακρυά από αντιλήψεις και πρακτικές του παρελθόντος. Όπως είπε, όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν «με ένα κράτος πελατειακό που στηρίζει κατεστημένα και ρίχνει τα βάρη στον λαό». Εμφανίστηκε ως εγγυητής σε μια μετάβαση που «θα δίνει τη σιγουριά στην Ελληνίδα και στον Έλληνα, θα αντιμετωπίζει τις τεράστιες ανισότητες, θα εμπεδώνει την κοινωνική δικαιοσύνη, θα δίνει σε όλους τη δυνατότητα δημοκρατικής συμμετοχής και μαζί, θα διαμορφώνει το νέο όραμα για τον Ελληνισμό». Μάλιστα, ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε την άποψη ότι «η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, είναι ο μοναδικός φορέας που μπορεί να εγγυηθεί μια τέτοια διέξοδο. Θα ξανακάνουμε την Παράταξή μας δυνατή και κυρίαρχη(…)».
Την ίδια ημέρα, το απόγευμα, ο πρώην πρωθυπουργός έκανε ομιλία στον Πύργο Ηλείας, δίνοντας έμφαση στην ενδυνάμωση της παράταξης, με οδηγό την ενότητα γύρω από ένα αξιακό πλαίσιο και πρωτοβουλίες που θα δημιουργήσουν όσμωση με την κοινωνία, με τους πολίτες, όπως είπε, «χωρίς διαμάχες και ρητορικές που τρέφουν την εσωστρέφεια, που με τη σειρά της μας κατατάσσει σε παράταξη μικρή». Μάλιστα, ο Γιώργος Παπανδρέου προσδιόρισε τις εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας, όχι απλώς ως εσωκομματική διαδικασία αλλά ως συμβολή «στην κατεύθυνση της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας και της προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας». Επεσήμανε ότι διαμορφώνονται συνθήκες για να συγκροτηθεί «μια ισχυρή κοινωνική και πολιτική συμμαχία, μια δύναμη σιγουριάς και σταθερότητας, αλλά και μιας καινοτόμας προοδευτικής αναγέννησης. Μέρος της λύσης, όπως έχουμε αποδείξει ιστορικά, όχι του προβλήματος». Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για μια Προοδευτική Παράταξη που θα ανταποκριθεί αποτελεσματικά, με όραμα και ρεαλισμό, στο ιστορικό της χρέος». Και ο Γιώργος Πααπνδρέου συμπλήρωσε : «Μια Παράταξη που θα προτείνει μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική. Μια πρόταση που θα απαντά ουσιαστικά και αποτελεσματικά στον συντηρητικό διπολισμό που συντηρούν οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...