Προεκλογική «Άλωση» του ΠΑΣΟΚ

Kωδικός «Άλωση» του ΠΑΣΟΚ έχει σημάνει στο πολιτικό σύστημα καθώς ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι είναι ένας προνομιακός χώρος που μπορεί να δώσει ψηφοφόρους και να τονώσει τα ποσοστά τους.
Γι’ αυτό και θέλουν να τον συμπιέσουν και η ΝΔ να πάρει τους πιο κεντρώους αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει τους πιο αριστερόστροφους.
Ουσιαστικά ο διπολισμός εξυπηρετεί και τους δύο.
Ποια είναι τα στοιχεία αυτά που μάς δείχνουν ότι και τα δύο επιτελεία προσπαθούν να διασπάσουν τη Χαριλάου Τρικούπη;

Μεταγραφές με υποσχέσεις θέσεων και καρεκλών

Καταρχάς, από πλευράς Νέας Δημοκρατίας βλέπουμε μία πρωτοφανή μεταγραφολογία. Η ΝΔ τάζει θέσεις και οφίτσια σε στελέχη και έχει καταφέρει να φέρει γύρω στα 150 στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Πειραιώς. Ασφαλώς, δεν μιλάμε για μεγάλοστελέχη αλλά μικρά στελέχη που δείχνει μία τάση. Μετά τις μεταγραφές Σπυρόπουλου-Φτακλάκη-Καρανικόλα έρχονται άλλες δύο, της Χαράς Ντερμανάκη από τα Χανιά που έχει ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση και του Γιώργου Γουλτίδη από την Ημαθία με μακρά σταδιοδρομία στην τοπική αυτοδιοίκηση και κυρίως πολιτικός φίλος και πρώην συνεργάτης του Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Το βιβλίο

Επίσης, πέρα από τις μεταγραφές, στο προσκήνιο ήρθε και ένα βιβλίο που πολύ ύποπτα εκδόθηκε αυτή τη περίοδο. Μιλάμε για το βιβλίο του δημοσιογράφου Παντελή Καψή που αναφέρει όλα τα παρασκήνια της περιόδου του 2007 όταν ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο Κώστας Σημίτης και η Διαπλοκή (εκδότες και επιχειρηματίες) προσπάθησαν να διώξουν τον Γιώργο Παπανδρέου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Οι λεπτομέρειες δημιουργούν ένα μεγάλο ξεκατίνιασμα, υποβαθμίζοντας το ΠΑΣΟΚ και κάνοντας όλους να θυμηθούν το κακό παρελθόν του κόμματος το οποίο τα εκδοτικά συμφέροντα χρησιμοποίησαν πολλές φορές για να εξασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Έρχεται νέος κύκλος αποκαλύψεων για το ΠΑΣΟΚ

Αφού, λοιπόν, κάποιοι κύκλοι συντηρούν το αφήγημα ότι «το ΠΑΣΟΚ μετά την Εύα Καιλή, θα έχει θέμα και με τον πρόεδρό του, επίσης ευρωβουλευτή που είχε επαφές και διασυνδέσεις με ρώσους και κινέζους αξιωματούχους», προσπαθούν να υποβαθμίσουν και άλλο το ΠΑΣΟΚ που κάποια στιγμή έφτασε στις δημοσκοπήσεις να έχει και 16,5%. Γι’ αυτό, και βγήκε ξαφνικά άλλη μία διαρροή ότι υπάρχει η τρίτη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου που αναλύει τί έγινε την περίοδο Σημίτη ειδικά με τα θέματα των εξοπλισμών που τον έστειλαν κάποτε στην φυλακή. Και αυτό, όμως, βαίνει ενάντια στο ΠΑΣΟΚ καθώς βάζει στο στόχο πρόσωπο που στηρίζει τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ