Πολιτικό σεισμό προκάλεσε η συνάντηση του Καραμανλή με έναν παλιό γνώριμο – Το μήνυμα που έστειλε

Μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες, ειδικά αυτή την περίοδο, αποτελεί η ταυτόχρονη δημόσια παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην επίσημη παρουσίαση ενός βιβλίου-καταπέλτη για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Ναυτεμπορικής» οι δύο παλαιοί γνώριμοι της πολιτικής ζωής θα παρίστανται , ο Κώστας Καραμανλής ως προλογίσας την έκδοση και ο Προκόπης Παυλόπουλος ως κεντρικός ομιλητής το βράδυ της 20ης Μαρτίου στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, στην μεγάλη εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια» που έγραψε ο γνωστός δημοσιογράφος, Γιώργος Χαρβαλιάς και κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις ΠΕΔΙΟ.

Η πολιτική αυτή «συνύπαρξη» ερμηνεύεται από πολλούς και ως ηχηρό μήνυμα προς την κατεύθυνση διεκδίκησης των πολεμικών αποζημιώσεων και του Κατοχικού Δανείου.

Το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων
Στην πρώτη βιβλιοπαρουσίαση του «Γιαβόλ» θα παρευρεθούν επίσης πολλοί εκπρόσωποι του πολιτικού, επιστημονικού και επιχειρηματικού κόσμου, ξένοι πρέσβεις, καθώς και ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών, δίνοντας το έναυσμα σε μία σειρά εκδηλώσεων που ξεκινούν με αφετηρία την Αθήνα. Στόχος είναι να κρατηθεί «ζωντανό», ακόμη και στην προεκλογική περίοδο, το ζήτημα των «νόμιμων και απαραγράπτων»-όπως συνηθίζει να λέει ο Π. Παυλόπουλος-αξιώσεων προς την Γερμανία για την περίοδο της Κατοχής.

Το βιβλίο του Γιώργου Χαρβαλιά που κυκλοφόρησε μόλις πριν ένα μήνα από τις εκδόσεις Πεδίο και ήδη καταγράφεται στα best seller της χρονιάς, φέρνει στο φως την άγνωστη ελληνογερμανική ιστορία προτάσσοντας της ζήτημα της εκκρεμούς γερμανικής οφειλής. Για τον λόγο αυτό ο Κ. Καραμανλής από την πλευρά του έχει χαρακτηρίσει στον πρόλογο του «ανεκτίμητη» την συνεισφορά του βιβλίου στην «περιγραφή, λεπτομερή εξιστόρηση και θεμελίωση των ελληνικών απαιτήσεων έναντι της Γερμανίας που απορρέουν από τη δράση της κατοχικής διοίκησης και των δυνάμεων κατοχής στα μαύρα χρόνια 1941-44».

Ο ίδιος ο συγγραφέας μιλώντας για το βιβλίο του σε πρόσφατες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις διευκρινίζει ότι αναψηλαφεί την ιστορική μνήμη με στόχο την αποκατάσταση της αλήθειας και την δικαίωση των ελληνικών απαιτήσεων. Το «Γιαβόλ» είναι μία σκληρόδετη πολυτελής έκδοση 350 σελίδων που συνοδεύεται από πέντε ανεξάρτητα φωτογραφικά παραρτήματα με ντοκουμέντα εποχής τα οποία καθηλώνουν τον αναγνώστη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...