Πολιτικάντης και καιροσκόπος ο ανίκανος και επικίνδυνος Μητσοτάκης

Στις 31 Ιουλίου του 2018, λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι, ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε συνέντευξη Τύπου ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα:

«Στέκομαι σήμερα εδώ απέναντί σας, για να αναλάβω από σήμερα την… ευθύνη μου. Δεν είμαι μόνος μου. Εχω μαζί μου μια ομάδα νέων αλλά και έμπειρων ανθρώπων που είναι πανέτοιμοι να προχωρήσουν σε έναν πλήρη ανασχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας… Το κράτος υπάρχει για να προστατεύει τη ζωή των πολιτών και για να διασφαλίζει τις περιουσίες τους. Και αυτό είναι για εμένα μια προτεραιότητα αδιαπραγμάτευτη».

Δήλωνε πανέτοιμος από τότε. Κομπορρημονούσε εκ του ασφαλούς και υποσχόταν ένα κράτος που θα διασφάλιζε τις περιουσίες των πολιτών. Το πόσο πανέτοιμος ήταν φαίνεται τώρα. Το πόσο άλλαξε το κράτος ώστε να διασφαλίζει την περιουσία των πολιτών το ξέρει καλά ο ελληνικός λαός κι ακόμη καλύτερα όσοι επλήγησαν.

Στην ίδια συνέντευξη ο Κ. Μητσοτάκης, επικρίνοντας τον Αλ. Τσίπρα για τις επιλογές προσώπων, αναφέρθηκε στο τι θα έκανε εκείνος στη θέση του, λέγοντας: «Δεν θα είχα επιλέξει για γραμματέα Πολιτικής Προστασίας έναν άνθρωπο από την ‘‘παρέα μου’’, την κομματική παρέα».

Επέλεξε τον Ν. Χαρδαλιά. Τώρα που κάηκε η μισή Ελλάδα -και ανεξαρτήτως των ευθυνών του κ. Χαρδαλιά- μήπως θα πρέπει να μας πει ποιας κομματικής παρέας είναι ο άνθρωπος της επιλογής του;

Είχε πει κι άλλα, τότε, ο κ. Μητσοτάκης, όπως: «Δεν ζητώ από τον κ. Τσίπρα να αλλάξει μονομιάς τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ελληνικό κράτος. Αλλά πείτε μου ένα πράγμα το οποίο να έγινε, το οποίο να δείχνει έστω με οποιονδήποτε τρόπο ότι υπήρχε ένα πραγματικό ενδιαφέρον οργάνωσης του κράτους για την αντιμετώπιση μιας φυσικής καταστροφής». Ηρθε η ώρα να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης σε αυτό το ερώτημα.

Ο ίδιος άνθρωπος που το 2018 αρνιόταν την παραμικρή συναίνεση με την τότε κυβέρνηση, αυτός που εκμεταλλεύτηκε πολιτικά μέχρις εσχάτων την τραγωδία στο Μάτι, χθες δήλωσε ανοιχτός στις προτάσεις της αντιπολίτευσης και στο συναινετικό κλίμα.

Αλλαξε απόψεις; Κατάλαβε τα ολέθρια λάθη του; Δεν προκύπτει από πουθενά κάτι τέτοιο. Τη θέση και τις ευθύνες του προσπαθεί να ελαφρύνει παραμένοντας αδιόρθωτος πολιτικάντης και καιροσκόπος.

ΠΗΓΗefsyn.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....