Ποιους «φωτογράφιζε» ο Μητσοτάκης όταν μιλούσε για «φιλελεύθερους πολυτελείας»

Η φράση που χρησιμοποίησε χθες ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο μιλώντας για «φιλελεύθερους πολυτελείας», άνοιξε τους «ασκούς του Αιόλου» μέσα στην ΝΔ.

Πολλοί αναρωτήθηκαν ποιον στόχευε αυτή η επισήμανση από την στιγμή που αναφερόμενος στην αντιπολίτευσης είχε κάνει λόγο για τους αριστερούς του χαβιαριού.

«Δεν υπάρχει ευημερία αν αυτή δεν είναι συλλογική» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ απευθυνόμενος στους «φιλελεύθερους πολυτελείας» τόνισε ότι «είναι καιρός να καταλάβουν ότι η δίκαιη αναδιανομή του εθνικού πλούτου δεν ανταγωνίζεται ούτε την ανάπτυξη, ούτε την δημοσιονομική ισορροπία. Πολύ περισσότερο όταν εδώ μιλάμε για πόρους οι οποίοι δεν επιβαρύνουν, θα το ξαναπώ, δεν επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος. Και οι οποίοι, επαναλαμβάνω, διατίθενται με σχέδιο για συγκεκριμένο χρόνο για την αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών, όπως μια παγκόσμια αναταραχή».

Οι πληροφορίες λένε ότι η αναφορά αυτή αφορούσε μερίδα του φιλοκυβερνητικού τύπου η οποία όλο το τελευταίο διάστημα ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό για την επιδοματική πολιτική του ακολουθεί την στιγμή που μιλάει για ανάπτυξη.

Με λίγα λόγια ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το λαϊκό προφίλ για το οποίο κάνει λόγο όλο το τελευταίο διάστημα, καθώς θεωρεί ότι τα προβλήματα στην οικονομία θα κρίνουν το αποτέλεσμα της κάλπης.

Πηγές αναφέρουν ακόμα ότι με τον τρόπο του ο πρωθυπουργός επιθυμεί να ξορκίσει τον νεοφιλελεύθερο χαρακτηρισμό που προσδίδουν πολλοί στην ΝΔ, καθώς στα μικρά γράμματα των δημοσκοπήσεων ο όρος νεοφιλελεύθερος ενοχοποιείται για σκληρές, αντιλαϊκές πολιτικές.

Μοιραία όμως τα «σκάγια» πήραν και τον πρώην πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, ο οποίος πριν από λίγες μέρες και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια του ιδρύματος του διαφώνησε με την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης.

Φυσικά ο όρος φιλελεύθερος δεν χαρακτηρίζει τον Αντ. Σαμαρά, οι απόψεις όμως που εξέφρασε παρέπεμψαν στην κριτική που γίνεται στον πρωθυπουργό από φιλελευθέρους αρθρογράφους αλλά και από μία μερίδα ψηφοφόρων της ΝΔ.

Την ίδια στιγμή, και παρα τα όσα είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι δηλαδή θα αποφασίσει μέσα στις γιορτές και πάνω στο βουνό για το πότε θα στήσει τις κάλπες οι πληροφορίες λένε ότι πληθαίνουν οι εισηγήσεις των συνεργατών του που προκρίνουν τις πρώτες κάλπες στα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απρίλιου και τις δεύτερες μέσα στον Μάιο.

Αυτό το σενάριο στηρίζεται στο γεγονός ότι μέχρι τότε θα έχουν δοθεί όλες οι αυξήσεις στους συνταξιούχους, ενώ από την άνοιξη και μετά, θα ξεκινήσει το νέο στεγαστικό πρόγραμμα για τους νέους.

Με δεδομένο ακόμα ότι η ηλικιακή αυτή ομάδα αποτελεί πρόβλημα για την ΝΔ, στο Μαξίμου θεωρούν ότι η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και οι προσλήψεις που θα γίνουν τον Μάρτιο στο Δημόσιο τομέα θα παίξουν τον ρόλο τους στην όλη διαδικασία.

Εκτός αυτού από τις αρχές Μαΐου ένα μεγάλο κομμάτι των νέων ψηφοφόρων φεύγει για να εργαστεί στον τουρισμό.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...