Ποιος προηγείται σε 2 νέες δημοσκοπήσεις για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ κόντρα στα προγνωστικά

Με λιγότερο από έναν μήνα να απομένει για την εσωκομματική εκλογική διαδικασία της 5ης Δεκεμβρίου στο Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) ένας υποψήφιος προηγείται όχι σε μία, αλλά σε δύο δημοσκοπήσεις για να αναλάβει τα ηνία.

Σχεδόν όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, πλέον πραγματοποιούν έρευνες για την νέα ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ. Σε δύο τουλάχιστον από τις δημοσκοπήσεις, την πρωτιά στον πρώτο γύρο φαίνεται να κερδίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος, σύμφωνα με το Βήμα. Μάλιστα, στην πρώτη εξ αυτών δεύτερος ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου και τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στη δεύτερη έρευνα όμως ο κ. Ανδρουλάκης προηγείται του κ. Παπανδρέου. Είναι ίσως νωρίς για προγνωστικά, αλλά τα πρώτα ευρήματα παραπέμπουν σίγουρα σε ανοιχτή μάχη, χωρίς να είναι δεδομένο το δίδυμο του δευτέρου γύρου.

«Θα μιλήσω ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ»

Remaining Time-0:00FullscreenMute

Υπενθυμίζεται πως ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε την Κυριακή (7/11) πως «την ημέρα της εκλογής μου, αν οι πολίτες επιλέξουν εμένα, το βράδυ που θα κάνω το χαιρετισμό από τα γραφεία της παράταξής μας θα μιλήσω ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ». Μιλώντας στο ΜEGA ζήτησε «Μαζική συμμετοχή στις 5 Δεκεμβρίου στις κάλπες, όπου ο πολίτης μπορεί να προσέλθει με την ταυτότητά του, και να γραφτεί ως φίλος. Μάχη κατά των μηχανισμών. Πάμε για το ΠΑΣΟΚ, για επιστροφή με το ΠΑΣΟΚ, με τους ήχους και τα σύμβολά μας. Το ΠΑΣΟΚ συνεργάστηκε σε πολύ δύσκολες συνθήκες με τη ΝΔ. Τον κ. Τσίπρα δεν τον συμφέρει η δική μου εκλογή. Εμείς θα ανεβαίνουμε και αυτός θα πέφτει. Οι δεύτερες εκλογές Μητσοτάκη μπορεί να βρούνε εμάς αξιωματική αντιπολίτευση. Πάμε για υπερδιπλασιασμό των ψήφων, αυτό τον στόχο έχω θέσει και για αυτό ζητάω την ψήφο των πολιτών. Αν είμαι η επιλογή τους θα κάνω διαρκώς κομματικά δημοψηφίσματα. Το Α και το Ω της δικής μας πολιτικής θα είναι ο αγώνας κατά της γραφειοκρατίας».

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ