Ποιος είναι ο νέος συνήγορος της Εύας Καϊλή και γιατί αποκαλείται «δικηγόρος των αποβρασμάτων»

Ο Sven Mary ένας πασίγνωστος αλλά και αμφιλεγόμενος δικηγόρος από το Βέλγιο ανέλαβε την υπεράσπιση της Ελληνίδας ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή που κατηγορείται για το Qatar Gate, το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Politico, μια πληροφορία που επιβεβαίωσε κι ο ίδιος.

Ο Mary θα αναλάβει τη θέση του Αντρέ Ριζόπουλος, ο οποίος εκπροσωπούσε την Καϊλή μέχρι τώρα. «Παίρνω τη σκυτάλη», ανέφερε ο Mary σε κείμενό του. Ποιος είναι όμως ο νέος δικηγόρος της Καϊλή και γιατί θεωρείται… αμφιλεγόμενος;

Σύμφωνα με το BBC, ο Mary έχει κερδίσει το παρατσούκλι “avocat des crapules” (“δικηγόρος των αποβρασμάτων”) από το έργο του στην υπεράσπιση μιας σειράς διαβόητων εγκληματιών στο Βέλγιο.

Ο κ. Mary, κάποτε νεαρός ποδοσφαιριστής στην κορυφαία βελγική ομάδα, Άντερλεχτ πριν τραυματιστεί και φαίνεται ότι έχει διοχετεύσει το ίδιο ανταγωνιστικό πνεύμα που απαιτείται στον επαγγελματικό αθλητισμό στη νέα του κλίση. «Αν κάποιος περιγράφεται ως ο υπ’ αριθμόν ένα δημόσιος εχθρός, θέλω να καταπολεμήσω αυτή την κατάχρηση εξουσίας», ανέφερε ο ίδιος κάποτε, μιλώντας στη βελγική εφημερίδα Metro.

Και λίγοι θα τον κατηγορούσαν ότι αποφεύγει τη μάχη. Χρειάστηκε να επαναλάβει τρεις φορές το πρώτο έτος του πτυχίου του στη Νομική, αλλά στη συνέχεια θεωρήθηκε ένας από τους καλύτερους νομικούς του Βελγίου.

Στους πρώην πελάτες του περιλαμβάνεται ο Fouad Belkacem, ο οποίος ηγήθηκε της ομάδας Sharia4Belgium και καταδικάστηκε για την αποστολή τζιχαντιστών να πολεμήσουν στη Συρία.

Έχει επίσης υπερασπιστεί τον Michel Lelievre, συνεργό του Βέλγου κατά συρροή δολοφόνου και παιδόφιλου Μάρκ Ντιτρού.

Είχε υπερασπιστεί τον Αμπντεσλάμ
Εκτός Βελγίου, ο Mary είναι κυρίως γνωστός ως ο δικηγόρος που εκπροσώπησε τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, το μοναδικό μόνο επιζών μέλος της ομάδας που πραγματοποίησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2015 στο Παρίσι, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για φόνο και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Ο Mary έχει γίνει γνωστός ως μια ειλικρινής προσωπικότητα στα βελγικά μέσα ενημέρωσης και έχει τονίσει ότι «δεν είναι ένας δικηγόρος που θέλει να υπερασπίζεται μόνο τα θύματα».

Ο Μαρί είχε αναλάβει, όμως, την οικογένεια του Σάντα Ντία, ενός Σενεγαλέζου φοιτητή που πέθανε κατά τη διάρκεια μιας τελετής μύησης σε πανεπιστημιακή αδελφότητα, κατά την οποία πέρασε πολύ ώρα σε χαντάκι με παγωμένο νερό και αναγκάστηκε να πιει μεγάλη ποσότητα αλμυρής σάλτσας, κάτι που τελικά τον σκότωσε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ