Ποιος είναι ο αληθινός αρχηγός στη ΝΔ;

Κανείς δεν περίμενε κάτι ιδιαίτερο από το 14ο Συνέδριο της Ν.Δ., που ολοκληρώθηκε χθες, εφόσον δεν υπήρξε πραγματικό πολιτικό διακύβευμα, ενώ ακόμα και ο γραμματέας του κόμματος είχε διοριστεί προ μηνών από τον Κυρ. Μητσοτάκη.


Ωστόσο ακόμα και αυτή η ανούσια κομματική διαδικασία, που υπήρξε απολύτως ελεγχόμενη από το πρωθυπουργικό επιτελείο, έκρυβε σημαντικές εκπλήξεις. Το σοβαρότερο ήταν ότι την παράσταση για ακόμα μία φορά έκλεψε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δεν μάσησε τα λόγια του ακόμα και για το πιο κρίσιμο πολιτικό ζήτημα της συγκυρίας, την ενεργειακή στρατηγική της χώρας

Ο πρώην πρωθυπουργός έριξε τις ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στη βίαιη απολιγνιτοποίηση, την εγκατάλειψη της δικής του πολιτικής για τις εξορύξεις υδρογονάνθρακα, αλλά και την ταύτιση της χώρας με την ευρωπαϊκή εξάρτηση από τις ρωσικές ενεργειακές πηγές, ενώ κατάγγειλε ως αφελή την ουτοπία ότι μπορούμε άμεσα να στηριχτούμε αποκλειστικά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Οπως αναμενόταν βέβαια, ο Αντ. Σαμαράς επανέλαβε την άποψή του για την «άθλια Συμφωνία των Πρεσπών» και ήταν ο μόνος που το τόλμησε. Αντίθετα ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν είπε λέξη. Ούτε και οι λοιποί «Μακεδονομάχοι» (Γεωργιάδης, Πλεύρης κ.ά.).

Αλλά αυτή η διαφορά, αντί να απομονώσει τον Αντ. Σαμαρά που έκανε χρήση των ίδιων αστήρικτων επιχειρημάτων, εξέθεσε τη σημερινή ηγεσία του κόμματος, εφόσον δεν έχουν περάσει ούτε τρία χρόνια από τότε που η υιοθέτηση αυτής της πολιτικής Σαμαρά έφερε τη Ν.Δ. στην εξουσία.
Ο πρώην πρωθυπουργός ειρωνεύτηκε ακόμα και το κεντρικό επιχείρημα του Κυρ. Μητσοτάκη ότι θα συσπειρώσει τον χώρο του Κέντρου, λέγοντας ότι «δεν θα γίνουμε Ποτάμι».


Η κατάληξη του συνεδρίου έμοιαζε με μια κακοστημένη συναυλία, στην οποία είχε αντιστραφεί η σειρά των τραγουδιστών. Αντί να τραγουδήσουν πρώτοι οι δευτεροκλασάτοι και να ανοίξουν τον δρόμο στη «βεντέτα», χθες προηγήθηκε ο Αντ. Σαμαράς με μια «αρχηγική» ομιλία και ύστερα μίλησαν ο γραμματέας του κόμματος Παύλος Μαρινάκης και ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης ως πολιτικοί ακόλουθοι με ανούσιες παρατηρήσεις.


Ασφαλώς χθες θα μετάνιωσε πικρά ο πρωθυπουργός που δεν πρότεινε τον Αντ. Σαμαρά για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ή έστω δεν του πρόσφερε το χαρτοφυλάκιο του Ευρωπαίου επιτρόπου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η στιγμή που η Ράνια Τζίμα «κατάπιε τη γλώσσα της» με τον Στέφανο Κασσελάκη (vid)

Δείτε τι συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα του Mega Channel...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...