Πλιάτσικο στις τσέπες των πολιτών το νέο ασφαλιστικό

«Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι ένα πραγματικό πλιάτσικο στις τσέπες των πολιτών», αναφέρει σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα KontraNews ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, και εξηγεί: “Ο καθένας και η καθεμιά με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα παίζει προσωπικά ο ίδιος τους κόπους του σε μια μεγάλη ρουλέτα που θεσμοθετεί η κυβέρνηση».

Συνεχίζοντας υποστηρίζει: «Μετά το εργασιακό που πέρασαν, το ασφαλιστικό θα αποδειχθεί ο βαρύς πέλεκυς που θα πέσει πάνω στους εναπομείναντες διαύλους αυτής της κυβέρνησης με την ελληνική κοινωνία και τον κόσμο της εργασία. Η ΝΔ βρίσκεται πλέον σε ελεύθερη πτώση κι αυτό αποτυπώνεται σε όλες τις έρευνες».

Ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την συνολική διαχείριση της πανδημίας υποστηρίζοντας: «Δεν ενίσχυσε ουσιαστικά το ΕΣΥ, δεν στήριξε τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και δεν πήρε κανένα στοχευμένο μέτρο για τους νέους ανθρώπους, που είναι οι πρώτοι που πλήττονται από την ανεργία. Ως άμεσο ή έμμεσο αποτέλεσμα όλων αυτών η Ελλάδα καταγράφει την τρίτη χειρότερη ύφεση στην Ευρώπη. Πρέπει να γίνει μια αποτίμηση της διαχείρισης της πανδημίας κάτι που η κυβέρνηση αποφεύγει για να μην αποκαλυφθεί ότι ο… Μωυσής είναι γυμνός».

Για τους εμβολιασμούς ξεκαθαρίζει: «Η θέση μας είναι και παραμένει σταθερή: ο εμβολιασμός αποτελεί μια πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και για αυτό όχι μόνο τον στηρίζουμε, αλλά διεκδικούμε την κατάργηση των πατεντών για να είναι τα εμβόλια κατά της πανδημίας δημόσια αγαθά».

Αναφέρεται και στη συζήτηση για τον “νόμο Παρασκευόπουλου”: «Είναι ένας συνδυασμός διαστρεβλώσεων, άγνοιας και σκέτων ψεμάτων. Πλέον όλοι όσοι είπαν τις ανοησίες τους για τον συγκεκριμένο νόμο αναγκάστηκαν από την προηγούμενη εβδομάδα να ζητήσουν συγνώμη. Ολόκληρος ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ ξεγυμνώθηκε ύστερα από τη δικαιολογημένη αγανάκτηση του κ. Παρασκευόπουλου και μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο μάζεψε ρητά και άρον άρον τα ψεύδη που διέσπειραν».

Συνολικότερα για τα θέματα ασφάλειας των πολιτών αναφέρει: «Το ζήτημα της ασφάλειας εξελίσσεται στο μεγάλο Βατερλό της κυβέρνησης. Η χώρα μας ζει πρωτοφανή περιστατικά βίας το τελευταίο διάστημα. Επειδή έχουν αποτύχει και σε αυτόν τον τομέα και η ανασφάλεια των πολιτών κλιμακώνεται αλματωδώς, πρέπει να πουν ότι και γι’ αυτό φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως κυβερνούν δύο χρόνια πια και ο κόσμος καταλαβαίνει».

Αλέξης Χαρίτσης: «Απευθυνόμαστε σε όλες και όλους που παλεύουν για κοινωνική ισότητα και οικονομική δικαιοσύνη»

«Αντί να στηρίξει την οικονομία και την κοινωνία, η ΝΔ προωθεί αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις -όπως η τελευταία στα εργασιακά – που θα μας γυρίσουν στις εποχές της κρίσης, της ανασφάλειας και της ανισότητας», δηλώνει ο βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

«Η κοινωνική δυσαρέσκεια για τις επιλογές ή τις κραυγαλέες αδράνειες της κυβέρνησης καθορίζει το τέλος της περιόδου της ανοχής, υποστηρίζει ο κ. Χαρίτσης και προσθέτει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει ένα φιλόδοξο και συνεκτικό σχέδιο για την ανασύνταξή της χώρας με εμπροσθοβαρή στήριξη της οικονομίας, ενεργητική θωράκιση του ΕΣΥ και των δημόσιων υποδομών, σύγχρονους κανόνες για δίκαιη ανάπτυξη».

Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «σπαταλά την ιστορική ευκαιρία που προσφέρει το Ταμείο Ανάκαμψης» και εξηγεί ότι «το υποτιθέμενο σχέδιό της αναπαράγει ένα στρεβλό μοντέλο χρηματοδότησης για λίγες μόνο επιχειρήσεις και σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει σε αναπτυξιακό σχεδιασμό…Είναι ένα γνώριμο μοντέλο, που μας οδήγησε στα αδιέξοδα της κρίσης και στα πρόθυρα της χρεοκοπίας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται σε πολιτικές δυνάμεις για τη διαμόρφωση προοδευτικών και προγραμματικών συγκλίσεων και την ίδια στιγμή ακούει και διαλέγεται με τους πολλούς και τις πολλές που παλεύουν για κοινωνική ισότητα, ανάπτυξη με κανόνες και οικονομική δικαιοσύνη» σημειώνει ο κ. Χαρίτσης και καταλήγει: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε την κυβέρνηση να μας γυρίσει πίσω στις εποχές της ύφεσης και της απογοήτευσης».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...