«Πλακώθηκε» άσχημα ο Τσίπρας με Σκουρλέτη και Τσακαλώτο λίγο πριν το τέλος του συνερδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Χαμός με αποδοκιμασίες

Ένταση επικράτησε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν πέσει οριστικά η αυλαία του. Αιτία μια τροπολογία που κατέθεσαν τα μέλη της «Ομπρέλας», η εσωκομματική αντιπολίτευση δηλαδή και ενώ πολλοί από τους συνέδρους είχαν αποχωρήσει.

Διαβάστε το ρεπορτάζ της Ελένης Καλογεροπούλου στο newsit.gr:

Η τροπολογία που προκάλεσε ένταση, αποδοκιμασίες και έβαλε… μπουρλότο στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αφορούσε στο θέμα της εγγραφής των νέων μελών που, με βάση τις προτάσεις Τσίπρα που πέρασαν χθες, θα μπορούν να ψηφίζουν για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής. Η «Ομπρέλα», κόντρα στην εισήγηση της επιτροπής καταστατικού, ζητούσε τα νέα μέλη να είχαν τουλάχιστον μια αυτοπρόσωπη είτε ηλεκτρονική παρουσία στην οργάνωση μελών όπου θα εντάσσονταν.

Η τροπολογία της «Ομπρέλας» κατατέθηκε μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και ενώ πολλοί σύνεδροι, κυρίως από την επαρχία, που θεωρούνται «προεδρικοί» είχαν αποχωρήσει και έτσι λίγο έλειψε να περάσει η πρόταση της μειοψηφίας.

Όταν η τροπολογία για τα κριτήρια εγγραφής των μελών (που θα ψηφίσουν για πρόεδρο και ΚΕ) τέθηκε σε ψηφοφορία δια ανατάσεως χεριών, αρχικά η «Ομπρέλα» έκανε λόγο για λαθροχειρία, καταγγέλλοντας πως δεν ψήφιζαν μόνο σύνεδροι. Έτσι, έγινε νέα ψηφοφορία και φαινόταν πως θα περνούσε η πρόταση της «Ομπρέλας», αλλά ζητήθηκε εκ νέου ψηφοφορία.

Αλλά τότε επικράτησε η ένταση και η ψηφοφορία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος πρότεινε οι όποιες αποφάσεις να ληφθούν στις 15 Μαΐου, όταν θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές για πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή.

Σε αυτό αντέδρασαν ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον πρώτο να λέει ότι το συνέδριο είναι το κυρίαρχο σώμα και πως η διαδικασία που προτάθηκε το απαξιώνει και άρα η «Ομπρέλα» δεν θέλει να συμμετάσχει! Κατά την παρέμβασή του ακούστηκαν και αποδοκιμασίες, με τον Πάνο Σκουρλέτη να ανακοινώνει ότι η «Ομπρέλα» αποχωρεί από την ψηφοφορία!

Πάνος Σκουρλέτης και Ευκλείδης Τσακαλώτος είχαν και έντονο διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ζήτησε το λόγο και από το βήμα του συνεδρίου ζήτησε να γίνει καταστατικό συνέδριο σε δυο μήνες.

Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε ξανά το λόγο για να του απαντήσει, λέγοντας πως «είμαστε εδώ για να βρούμε συμβιβαστική λύση». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο πως οι σύνεδροι θα πάνε αυτοπροσώπως στις 15 Μαΐου στις κάλπες να ψηφίσουν. Δεν μιλάμε για εικονική πραγματικότητα ούτε και πρόκειται να συμπεριλάβουμε μέλη που δεν υπάρχουν στη διαδικασία».

Μετά απ’ αυτές τις παρεμβάσεις το κλίμα εκτονώθηκε και τελικά οι αποφάσεις για το καταστατικό θα ληφθούν στις 15 Μαΐου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...