Πιο κοντά από ποτέ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη δημοσκόπηση μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό το μεσημέρι της Δευτέρας (8/8) όχι απλά δεν «επιβεβαίωσε» το ακραίο σενάριο που ακουγόταν εσχάτως, αλλά αντιθέτως κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Φυσικά είναι σαφές πως με δεδομένα τα όσα συνέβησαν προσφάτως αλλά και το γεγονός πως, ούτως ή άλλως, η τετραετία της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι, βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο.

Αναμενόμενα, λοιπόν, οι δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον, έστω κι αν όλοι γνωρίζουν πως αυτές που δείχνουν το κυβερνών κόμμα μπροστά με διψήφιες διαφορές ή στα πέριξ αυτών, απέχουν πόρρω από την πραγματικότητα.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι, ωστόσο, αυτό που γράφει το instanews: η δημοσκόπηση που «έτρεχε» από την προηγούμενη εβδομάδα και παρουσίαζε μία σαφή μείωση της διαφοράς ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, πήρε… παράταση λίγων ημερών προκειμένου να υπάρξει σφυγμομέτρηση και μετά τα όσα θα έλεγε ο κ. Μητσοτάκης.

Το δείγμα είναι, φυσικά, εξαιρετικά «νωπό» και ασφαλή συμπεράσματα δεν μπορούν να εξαχθούν αν δεν… κατακαθίσει η σκόνη των δηλώσεων του πρωθυπουργού, όμως είναι σαφές πως η αξιωματική αντιπολίτευση «μαζεύει» τη διαφορά κάτω από τις 5 μονάδες, επωφελούμενη από την φθορά που υπόκειται η κυβέρνηση μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Φυσικά, είναι επίσης σαφές πως το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να προηγείται δεν αμφισβητείται, όμως για πρώτη φορά μετά από μια γεμάτη τριετία η απόσταση που την χωρίζει από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μικρότερη από αυτή που είχαμε συνηθίσει.

Υπομονή λίγες ημέρες για να δούμε και «επισήμως» τ’ αποτελέσματα της δημοσκόπησης…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η στιγμή που η Ράνια Τζίμα «κατάπιε τη γλώσσα της» με τον Στέφανο Κασσελάκη (vid)

Δείτε τι συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα του Mega Channel...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...