Πανικός στο Μαξίμου από τις νέες δημοσκοπήσεις που δείχνουν καθολική φθορά της κυβέρνησης

Χτυπάνε στο Μαξίμου τα δημοσκοπικά καμπανάκια, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του να βρίσκονται σε πανικό για τη φθορά της κυβερνητικής εικόνας.

Έντονη ανησυχία στην ομάδα του κ. Μητσοτάκη για το κύμα δυσαρέσκειας που πυροδοτούν οι γαλάζιες πολιτικές και επιλογές σε όλα τα πεδία της κοινωνίας και μεταδίδουν τη στόχευση ότι «πρέπει να αντιστρέψουμε τις τάσεις».

Για αυτό και «χολιγουντιανές» υπερπαραγωγές που δρομολογούνται στις 13 Περιφέρειες της χώρας σε σκηνοθεσία του Αμερικανού γκουρού της επικοινωνίας Σταν Γκρίνμπεργκ με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «από τις σφυγμομετρήσεις δεν κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου», αναγνωρίζουν όμως, με εμφανή προβληματισμό, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «έχει μεγαλύτερη δυνητική διείσδυση στην ευρεία γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστων».

Κρυφές δημοσκοπήσεις, που καταφθάνουν στο Μαξίμου, καταγράφουν τη μείωση της ψαλίδας λόγω της αύξησης της επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Επιπλέον το άγχος του επιτελείου του Μητσοτάκη διογκώνεται λόγω της διαπίστωσης ότι πολυάριθμοι ψηφοφόροι της Ν.Δ. λοξοκοιτάζουν ή μετατοπίζονται προς το κόμμα του Βελόπουλου και άλλα κόμματα με ακροδεξιό πρόσημο.

Τα θολά νερά μάλιστα των αντιεμβολιαστικών ρευμάτων σε συνδυασμό με τη στροφή της Ν.Δ. στο Μακεδονικό ανοίγουν τις ορέξεις στα ακροδεξιά του πολιτικού φάσματος. Συνομιλητής του κ. Μητσοτάκη δεν διαψεύδει την ερμηνεία ότι “ο Μπογδάνος δεν αποπέμφθηκε από την Κ.Ο. καθώς παίζει τον ρόλο του φύλακα στα σύνορα της Ν.Δ.»

Η διαδικασία ορμπανοποίησης της Ν.Δ. δεν συναντά ωστόσο ευρεία απήχηση. Στην μέτρηση της MRB ο Θάνος Πλεύρης συγκεντρώνει τις λιγότερες θετικές (21,1%) και τις περισσότερες αρνητικές (55,3%) γνώμες από τα νέα πρόσωπα που μπήκαν στην κυβέρνηση. Στο γαλάζιο μικροσκόπιο έχει τεθεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση αξιολογείται αρνητικά και στα τρία βασικά πεδία όπου δοκιμάστηκε εσχάτως -τον ανασχηματισμό, τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Αρνητικές ευρωπαϊκές πρωτιές

Κόλαφος για την κυβέρνηση αποτελεί και η νέα έρευνα από το Ευρωβαρόμετρο για την άνοιξη του 2021. Το 80% θεωρεί εντελώς κακή τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό δυσαρέσκειας από τους πολίτες ανάμεσα στις 27 χώρες της Ε.Ε.

Αρνητική πρωτιά -και με διαφορά- καταγράφει η Ελλάδα όσον αφορά και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στο κάθε άτομο προσωπικά με ποσοστό 76%. Όσον αφορά τη γενικότερη οικονομική κατάσταση στη χώρα, το εντυπωσιακό ποσοστό του 91% κρίνει πως είναι πολύ κακή, με τη χώρα μας να συγκεντρώνει και πάλι το υψηλότερο ευρωπαϊκό ποσοστό…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ