Πανικός στο Μαξίμου από τα μηνύματα αγανάκτησης των δημοσκοπήσεων και τις αντιδράσεις της κοινωνίας – Έρχονται νέες εξαγγελίες

Η αγωνία είναι διάχυτη στο επιτελείο του πρωθυπουργού, ενώ και ο ίδιος το τελευταίο διάστημα προβληματίζεται έντονα από την κάμψη των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση έχει μπει σε μια στενωπό, από την οποία είναι άγνωστο πότε και πώς θα εξέλθει.

Υπό το κράτος του πανικού και σε μια προσπάθεια να σταματήσει τον κατήφορο στις δημοσκοπήσεις, ο Κυρ. Μητσοτάκης προανήγγειλε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου.

Ενώ η πρώτη αύξηση άρχισε να τρέχει μόλις πριν 15 ημέρες πριν, την 1η Ιανουαρίου. Η επίσημη εκδοχή είναι ότι κρίθηκε αναγκαία η επίσπευση της εφαρμογής της δεύτερης αύξησης δεδομένου ότι το κύμα ακρίβειας παραμένει έ­ντονο και η πρώτη αύξηση (2%) δεν μπορεί να καλύψει τις απώλειες και την επιβάρυνση που έχουν οι πολίτες.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου έχει δώσει εντολή σε όλους τους υπουργούς αμέσως μετά το πέρας της πανδημίας να είναι έτοιμοι να ανακοινώσουν μέτρα και αποφάσεις με στόχο την αλλαγή του πολιτικού κλίματος, καθώς επίσης και για την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής πρόκειται να ανακοινώσει σειρά μεγάλων έργων που θα ξεκινήσουν εντός του 2022 και όπως λένε χαρακτηριστικά θα μετατρέψουν τη χώρα «σε ένα απέραντο εργοτάξιο»!

Στο ίδιο πλαίσιο θα κινηθούν υπουργοί όπως ο Άδ. Γεωργιάδης, με επενδύσεις που αυτήν την περίοδο βρίσκονται στα σκαριά, αλλά και ο Κ. Χατζηδάκης, με πολιτικές που καταργούν γραφειοκρατικές διαδικασίες όσον αφορά τα εργασιακά αλλά και τα συνταξιοδοτικά. Οδηγία να επεξεργαστεί ευνοϊκά μέτρα για τους αγρότες έχει λάβει κι ο Σπ. Λιβανός στο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όλο αυτό το σκηνικό πάντως παραπέμπει σε προεκλογική περίοδο, όπου ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να αμβλύνει, όσο μπορεί, το πολιτικό (κοινωνικό ) κλίμα ούτως ώστε να φτάσει στις κάλπες υπό όσο γίνεται πιο ευνοϊκές συνθήκες και προοπτικές επιτυχίας.

ΠΗΓΗparon.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...