Πήγαινε για την τεράστια ανατροπή ο Τσίπρας…

Η κατάσταση ήταν ξεκάθαρη επί σειρά πάρα πολλών μηνών: από την τελευταία χρονιά της πρωθυπουργίας του μέχρι και λίγο μετά την αυγή του 2022, το κόμμα του βρισκόταν πάρα πολύ πίσω στις δημοσκοπήσεις και ο ίδιος υστερούσε σημαντικά στο ερώτημα «Ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός;» έναντι του βασικού του «αντιπάλου».

Ο λόγος, φυσικά, για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Το νυν κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την ήττα του στις εθνικές εκλογές το καλοκαίρι του 2019 σε όλες τις δημοσκοπήσεις- απ’ όποια πλευρά κι αν προέρχονταν…- παρουσιαζόταν πίσω από την Νέα Δημοκρατία από 10 έως και 14 ποσοστιαίες μονάδες. Ένα πραγματικό… χάος, δηλαδή, χώριζε τις δύο παρατάξεις.

Όμως, η κατάσταση από τον Γενάρη και μετά έχει αρχίσει ν’ αντιστρέφεται σημαντικά: πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι περίπου στο -5 και η τάση για περαιτέρω μείωση είναι άκρως ρεαλιστική, καθώς η ΝΔ αντιμετωπίζει μια σειρά από δισεπίλυτα προβλήματα και κατακρίνεται για τον τρόπο διαχείρισής τους (πανδημία, ακρίβεια σε ήδη πρώτης ανάγκης, ΔΕΗ κοκ).

Οι φήμες που ήθελαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προσφεύγει μέχρι το καλοκαίρι διαψεύστηκαν από τον ίδιο τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο ήταν σαφής και ξεκαθάρισε πως μπαίνει τέλος στην εκλογολογία και ότι θα εξαντληθεί η τετραετία.

Αυτό «μεταφράζεται» σε μια… ημιτελή ανατροπή από τον Τσίπρα: σύμφωνα με τα όσα μαθαίναμε, οι στοιχηματικές σε ενδεχόμενες εκλογές εντός του καλοκαιριού θα παρουσίαζαν, φυσικά, ως φαβορί την ΝΔ, όμως όχι της τάξης του 1,10 που «υποδείκνυε» η προηγούμενη διετία- πιο κοντά στο 1,60 με 1,70 θα «παιζόταν». Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν κάτω από 2,90, κάτι που σημαίνει το να έβγαινε πρώτο κόμμα θα ήταν σίγουρα έκπληξη όμως όχι τεραστίων διαστάσεων.

Για την ώρα τα πάντα μπαίνουν στον πάγο και πάμε για εκλογές σε έναν περίπου χρόνο από τώρα.

Τότε θα διαπιστώσουμε αν ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει την ανατροπή που φάνταζε αδιανόητη μέχρι πριν από λίγο καιρό ή όχι…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...