«Πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ, ανεβαίνουμε εμείς…» – Πανηγυρίζουν στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη για τις νέες δημοσκοπήσεις

Με οδηγό τις πρώτες δημοσκοπήσεις και τα θετικά μηνύματα από την κοινωνία οδηγείται στη ΔΕΘ το ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη Θεσσαλονίκη θα δώσει το πλήρες πρόγραμμα του κόμματος προς διάλογο και θα τονίσει ακόμα μία φορά ότι η αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ είναι μη διαπραγματεύσιμη.

Στο ΠΑΣΟΚ αισιοδοξούν με την… εικόνα που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις μετά την υπόθεση των υποκλοπών. Αυτό που σημειώνουν σε όλους τους τόνους είναι ότι το κόμμα αναπτύσσει δυναμική. «Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι με τα ποσοστά που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις δημοσκοπήσεις είναι ο ρυθμιστής των καταστάσεων και της επόμενης μέρας» λένε στο «Π» συνεργάτες του Ανδρουλάκη.

Σε σύσκεψη που έγινε πρόσφατα στη Χαριλάου Τρικούπη με θέμα το πρόγραμμα του κόμματος και την πολιτική κατάσταση στη χώρα κορυφαία στελέχη έλεγαν πως τώρα πλέον το κόμμα αποκτά χαρακτηριστικά πολιτικής αυτονομίας. Όπως σημειώνουν τα συγκεκριμένα στελέχη, η βαριά υπόθεση των παρακολουθήσεων αλλά και οι τοποθετήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ξεδιάλυναν το τοπίο για την επόμενη μέρα.

«Η στρατηγική του Ανδρουλάκη για αυτόνομη πορεία είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη σήμερα. Πλέον οι πολίτες κατανοούν ότι δεν υπάρχει επόμενη μέρα για συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα. Η στρατηγική αυτή αποδίδει και απέδωσε από την πρώτη στιγμή» τονίζουν. Για τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζουν ότι είναι σταθερά στο 15% (Metron Analysis 15,7% στην εκτίμηση ψήφου).

Παράλληλα, σε ανάλυση που έχει γίνει από τους ανθρώπους που ερμηνεύουν τις δημοσκοπήσεις, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να είναι το μοναδικό κόμμα που διπλασιάζει σχεδόν τα ποσοστά του σε σχέση με αυτά των εκλογών. «Η Ν.Δ. από 39,9% είναι πλέον στο 34,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ από το 31,5% στο 24,9%, το ΠΑΣΟΚ από το 8,1% στο 15,7%. Αυτό σημαίνει ότι το κόμμα μας έχει αύξηση 93,8%. Είμαστε το μόνο κόμμα που την επόμενη μέρα θα είμαστε στην όχθη των νικητών. Αυτό δεν μπορούν να το πουν Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας» λένε κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο «Π» (τα ποσοστά είναι από τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega).

Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι το μήνυμα που στέλνει η κοινωνία – μέσω των δημοσκοπήσεων – είναι ότι πρέπει να προχωρήσουν στον ανεξάρτητο δρόμο που έχουν χαράξει.

ΠΗΓΗtopontiki.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ