«Πάρτι» στο Μαξίμου με τη νίκη Ανδρουλάκη

Η εκλογική νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ προφανώς αλλάζει τα δεδομένα την πολιτική ζωή του τόπου αν και μέχρι αυτή την στιγμή κανείς δεν μπορεί να πει με ασφάλεια πως θα κινηθεί και ποιο είναι τα πολιτικό του στίγμα.

Η διαδικασία που ξεκινάει αυτή την εβδομάδα στην Βουλή με την συζήτηση του προϋπολογισμού προφανώς και θα δείξει προς τα πού θα γύρει η ζυγαριά του ΚΙΝΑΛ με τον νέο πρόεδρο.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι η παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη θα επισκιάσει την … « γοητεία » που ασκεί στους πολίτες ο Αλέξης Τσίπρας καθώς ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είναι συνομήλικος και απευθύνεται και στο ίδιο κοινό.

Το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε από χθες να …ανοίξει την αγκαλιά του στον νέο πρόεδρο βάζοντας έτσι τις βάσεις για μια σταθερή σχέση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί και να του ζητήσει να συναντηθούν τα συντομότερο δυνατόν.

Προφανώς και οι εκτιμήσεις που υπάρχουν στο Μέγαρο Μαξίμου λένε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορεί εάν χειριστεί σωστά τα πράγματα να κόψει από τον ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον 2 με 3 μονάδες στην επόμενη εκλογική μάχη.

Όπως όμως παρατηρούν κυβερνητικοί παράγοντες το ζητούμενο δεν είναι την συγκεκριμένη στιγμή να υπάρξει ταύτιση ή προσέγγιση του νέου αρχηγού του ΚΙΝΑΛ από την ΝΔ καθώς μια τέτοια διαδικασία θα έφερνε τα αντίθετα αποτελέσματα . Δηλαδή οι δυσαρεστημένοι του Κινήματος Αλλαγής που πρόσκεινται στον Γιώργο Παπανδρέου να κατευθύνονταν προς τον ΣΥΡΙΖΑ αναζητώντας άλλη πολιτική στέγη.

Στην κυβέρνηση επιθυμούν να υπάρξει μια διακριτική προσέγγιση του νέου προέδρου ώστε και οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι του Νίκου Ανδρουλάκη να μην προκληθούν . Μόνο έτσι πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θα αποκτήσει έναν εν δυνάμει κυβερνητικό εταίρο στην περίπτωση που υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις μετά την απλή αναλογική.

Φυσικά αυτό που απεύχονται είναι να υπάρξει ένα είδος ιδεολογικής προσέγγισης με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μια τέτοια εξέλιξη θα περιέπλεκε τα πράγματα αφού θα δημιουργούσε ένα ενιαίο μέτωπο μέσα στην Βουλή αλλά και μια ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία.

Οι ίδιοι άνθρωποι παραδέχονται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης το επόμενο διάστημα θα πατάει στην πραγματικότητα πάνω σε καυτά κάρβουνα αφού θα πρέπει να συγκεράσει τις δύο ιδεολογικές απόψεις που υπάρχουν μέσα στο κόμμα του. Τις κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν πάντως ανεδαφικές τις προσεγγίσεις ότι η εκλογή νέας ηγεσίας στη Χαριλάου Τρικούπη φέρνει πιο κοντά τις κάλπες, ενώ τονίζουν με έμφαση πως η Ν.Δ. παραμένει στη γραμμή της αυτοδυναμίας όταν θα γίνουν οι εκλογές, τις οποίες επίμονα τοποθετούν στο τέλος της τετραετίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...