«Πάλι καλά που δεν του έδωσαν και αυτοδυναμία…» – Πώς διαβάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ το δημοσκοπικό άλμα του ΚΙΝΑΛ

«Πάλι καλά που δεν παρουσίασαν και πρώτο με αυτοδυναμία τον Νίκο Ανδρουλάκη». Με σκωπτικό ύφος σχολιάζουν κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου, όπως μεταδίδει το CNN Greece, τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν εκτόξευση των ποσοστών του ΚΙΝΑλ μετά την… αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος.


Στην Κουμουνδούρου, άλλωστε, παρατηρούν πως και αμέσως μετά από την εκλογή της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά το 2017 οι ίδιες εταιρείες δημοσκοπήσεων εμφάνιζαν το ΚΙΝΑΛ με ποσοστά της τάξης του 15%, αλλά δύο χρόνια αργότερα στις βουλευτικές εκλογές η καταγραφή στην κάλπη ήταν μόλις 8%.


«Τότε, μάλιστα, κυβερνούσαμε και είχαμε τη φθορά της άσκησης εξουσίας», σημειώνουν με νόημα οι ίδιες πηγές, συμπληρώνοντας πως και το κόμμα διεξάγει μετρήσεις οι οποίες ούτε παντοδυναμία Μητσοτάκη δείχνουν ούτε σαρωτική άνοδο του ΚΙΝΑΛ.


Όπως κι αν έχει, στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνουν πως το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και προκήρυξη εκλογών, όπως αυτό διατυπώθηκε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού το περασμένο Σάββατο, έχει αλλάξει το πολιτικό σκηνικό και θέτει τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ μπροστά στα αναπόφευκτα, λόγω απλής αναλογικής, διλήμματα συγκυβέρνησης την επόμενη ημέρα της κάλπης.
«Από τη μία, ο κ. Μητσοτάκης φοβάται το ενδεχόμενο συγκρότησης προοδευτικής κυβέρνησης κι από την άλλη ο κ. Ανδρουλάκης οφείλει να ξεκαθαρίσει αν ανήκει στην προοδευτική παράταξη ή αν θα συμπορευτεί με τη νεοφιλελεύθερη και νεοσυντηρητική κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το ψάρεμα σε θολά νερά εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ. Γι’ αυτό κι ο κ. Ανδρουλάκης οφείλει να απαντήσει άμεσα αν συμφωνεί με το αίτημα Τσίπρα για πρόωρες εκλογές», προσθέτουν στην αξιωματική αντιπολίτευση όπου δεν πιστεύουν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα σηκώσει, εν τέλει, το γάντι και θα τις προκηρύξει.


«Οι αποτυχίες στην πανδημία και στην ακρίβεια, η δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε πολλές από τις προτάσεις του, τα πρωθυπουργικά ψέματα, αλλά και η απλή αναλογική συνιστούν αποτρεπτικούς παράγοντες για εκλογές», υπογραμμίζουν στην Κουμουνδούρου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....