Ο Χατζηδάκης κόβει εν μέσω κρίσης το επίδομα ανεργίας σε χιλιάδες μακροχρόνια ανέργους

Η «δημιουργική λογιστική» και οι πλασματικές καταγραφές αναβιώνουν και στην περίπτωση των μακροχρόνιων ανέργων του ΟΑΕΔ, χάρη στον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νομοσχεδίου του ΟΑΕΔ κόβονται οι παροχές και τα επιδόματα ανεργίας και ενεργοποιείται η διαγραφή από το μητρώο ανέργων μετά από τρεις αρνήσεις κατάλληλων θέσεων εργασίας. Στόχος δεν είναι άλλος από να καταφέρει να τους αποκρύψει από τους καταλόγους ώστε να εξυπηρετηθεί το αφήγημα ότι επί ΝΔ μειώθηκε η ανεργία.

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στην πρόβλεψη για ενεργοποίηση της διαγραφής από το μητρώο ανέργων μετά από τρεις αρνήσεις κατάλληλων θέσεων εργασίας (θέσεων δηλαδή που έχουν λάβει υπόψη μεταξύ άλλων το εργασιακό προφίλ του ανέργου, τον προηγούμενο μισθό του και τον τόπο κατοικίας του) ή άρνηση συμμετοχής σε δράση κατάρτισης, και ανέφερε ότι αντίστοιχες ρυθμίσεις εφαρμόζονται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης προσθέτοντας ότι οι προτεινόμενες διατάξεις βασίζονται σε νομοθεσία του 1985».

Ο Κωστής Χατζηδάκης ισχυρίστηκε επίσης ότι «οι ρυθμίσεις που αφορούν στο Μητρώο των ανέργων είναι ισορροπημένες γιατί στην πρώτη περίπτωση σχετίζονται με το εισόδημα του ανέργου –και πάμε σε μεγάλα εισοδήματα– και στη δεύτερη περίπτωση στην άρνησή του να δεχθεί θέσεις που ευθυγραμμίζονται με αυτά που ο ίδιος ζήτησε. Ακόμα και έτσι όμως, ο άνεργος δεν στερείται βασικών κοινωνικών παροχών όπως είναι το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, οι ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ και το επίδομα θέρμανσης».

«Επιδιώξαμε μια δίκαιη αντιμετώπιση που προστατεύει αυτούς που έχουν ανάγκη, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη ότι υπάρχουν φορολογούμενοι, αλλά και κανόνες δικαιοσύνης», είπε ο Κ. Χατζηδάκης.

Τα παραπάνω προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. «Δεν υπάρχει όριο στην αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη! Εν μέσω της βαθιάς ενεργειακής και κοινωνικής κρίσης και της συνεχώς αυξανόμενης ακρίβειας, ο κ. Χατζηδάκης, αντί να λάβει μέτρα στήριξης των ανέργων, ανακοίνωσε σήμερα το κόψιμο του επιδόματος ανεργίας για χιλιάδες μακροχρόνια ανέργους και την εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων στα βοηθήματα και τις παροχές του ΟΑΕΔ» τόνισε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

«Για την κυβέρνηση όταν η κοινωνική πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί της και δεν υπηρετεί τις σκοπιμότητες της τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα! Ο δεύτερος λόγος είναι η μεγάλη μείωση των εσόδων του ΟΑΕΔ εξαιτίας της μείωσης των εισφορών και η άρνηση της κυβέρνησης να τον στηρίξει οικονομικά, εις βάρος των ανέργων και των κοινωνικών προγραμμάτων του Οργανισμού» συμπλήρωσε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...