«Ο Φουρθιώτης έχει στο χέρι τον Μητσοτάκη και το ερώτημα είναι…» – Συγκλονιστικές καταγγελίες Τσίπρα σε πανελλήνια μετάδοση (vid)

Κατά μέτωπο επίθεση στον πρωθυπουργό για τη δυσώδη υπόθεση κυβερνητικού εκβιασμού από τον Μένιο Φουρθιώτη και ολιστική κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης και του επιτελικού κράτους επιφύλασσε ο Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτησή του λίγο πριν την ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση. «Ο Φουρθιώτης δεν έχει στο χέρι το δεξί σας χέρι, έχει στο χέρι εσάς και το ερώτημα είναι γιατί…» είπε με νόημα απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Καλησπέρα σας κ. Γεραπετρίτη!» ανέφερε δηκτικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Επικρατείας προκειμένου να ανοίξει τη βεντάλια του «ηθικού κατήφορου» της πλειοψηφίας, με φόντο την υπόδικη τηλεπερσόνα που έχει προκαλέσει αναταραχή στο Μέγαρο Μαξίμου. Αρχικά, επισήμανε ότι παρουσιαστής έχει φορτωμένες στην πλάτη του 30 υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη, όμως, αυτό δεν τον εμπόδισε να έχει φύλαξη από 12 αστυνομικούς. «Κύριε καθηγητά δεν θα ασχοληθώ μαζί σας, κρίμα και ντροπή θα πω μόνο γιατί είναι θλιβερό να εκβιάζεται ένας υπουργός από έναν υπόδικο. Κυρίως, είναι θλιβερό για τη Δημοκρατία» σχολίασε.

Και πρόσθεσε: «Κύριε Μητσοτάκη είστε σίγουρος για το ποιος κυβερνά αυτήν τη χώρα; Κυβερνάτε εσείς ή οι Φουρθιώτηδες; Δεν πρέπει να υπήρξε άλλη φορά που η νύχτα διείσδυσε στο Μέγαρο Μαξίμου…». Ρώτησε δε τον πρωθυπουργό αν γνώριζε ότι η μισή κυβέρνηση έκανε εξυπηρετήσεις σε έναν υπόδικο παρουσιαστή, όπως επίσης αν ήξερε για τους 12 αστυνομικούς και τις στενές σχέσεις με το μισό υπουργικό συμβούλιο. «Γνωρίζατε ότι το δεξί σας χέρι διαπραγματευόταν τις νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης; Γνωρίζατε ότι η μισή κυβέρνηση έκανε ντελίβερι στον Φουρθιώτη;», ήταν τα αλλεπάλληλα ερωτήματα του στον κ. Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας πως την περίοδο που η κυβέρνηση συνομιλούσε μαζί του, ο Φουρθιώτης έστησε 13 επιχειρήσεις – «φαντάσματα» για να εισπράττει από αναστολές συμβάσεων και επιστροφές.

Θύμισε δε ότι ο Φουρθιώτης μπήκε με μπράβους στο υπουργείο Εργασίας επί ημερών Γιάννη Βρούτση, συμπληρώνοντας: «Μετά, όλως παραδόξως, αποχώρησε ο Βρούτσης από το υπουργείο και όχι ο Φουρθιώτης από το Μαξίμου». Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στη δικαστική εξέλιξη της λοβιτούρας ύψους 250.000 ευρώ, στην οποία πρωταγωνίστησε ο Φουρθιώτης, και ρώτησε ευθέως τον πρωθυπουργό: «Έχει διαβιβαστεί στην Οικονομική Εισαγγελία το πόρισμα των ελεγκτικών Αρχών ή όχι; Κι αν ναι, από πότε;». Ακούγοντας ένα εκτός μικροφώνου σχόλιο του Γ. Γεραπετρίτη, απάντησε: «Αλήθεια, τι σημαίνει η προτροπή στον Φουρθιώτη: ¨Μην τους κάνετε τη χάρη να δειλιάσετε¨; Αναφερόσασταν κύριε καθηγητά στους εισαγγελείς που τον ερευνούν ή σε εμάς που μας στοχοποιούσε;».

«Τα ερωτήματα είναι ρητορικά. Όλα τα ξέρατε και όλα τα συγκαλύπτατε» συμπέρανε και σχολίασε: «Ο Φουρθιώτης δεν έχει στο χέρι το δεξί σας χέρι, έχει στο χέρι εσάς και το ερώτημα είναι γιατί… Σίγουρα, δεν χρειαζόσασταν το κανάλι του Φουρθιώτη και σας συνιστώ να βρείτε καλύτερη δικαιολογία , αλλιώς ο βούρκος θα σας καταπιεί». Κλείνοντας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρότεινε στον πολιτικό του αντίπαλο πως αν δεν έχει απαντήσεις για όλα αυτά, τότε το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές. Κατέστησε σαφές, επίσης, ότι η χώρα χρειάζεται μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε «κάθε δημοκράτη πολίτη να σταθεί στο πλευρό μας». «Μπορούμε και θα το πετύχουμε» κατέληξε.

«Τελειώσατε κ. Μητσοτάκη»

Στην αρχή της τοποθέτησής του, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τις ειλικρινείς ευχές του στην Μαριέττα Γιαννάκου για ταχεία ανάρρωση και ξεκίνησε το σφυροκόπημα στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά. Ειδικότερα, έκρινε ότι η κυβέρνηση απέτυχε σε όλα τα μέτωπα με κοινωνικό, οικονομικό και ανθρώπινο κόστος. Στηλίτευσε δε το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει εθισμό στην επικοινωνία και οι πολίτες ανοσία, κρίνοντας πως ήρθε η ώρα να ενημερώσει κάποιος τον πρωθυπουργό για το τι συντελείται στην κοινωνία. «Εσείς ζείτε στο δικό σας σύμπαν» και διαπίστωσε πως «τελειώσατε πολιτικά κ. Μητσοτάκη!». Άξιο αναφοράς δε το σχόλιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το διαχειριστικό φιάσκο της «Ελπίδας», καθώς έκρινε ότι «ο μόνος που κρατά πρακτικά σε αυτήν την κυβέρνηση είναι ο Φουρθιώτης».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...