Ο ΣΥΡΙΖΑ σφυροκοπα τον Μητσοτάκη για το έγκλημα με τις ΜΕΘ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κληθεί στο ανώτερο δυνατό επίπεδο να δώσει απαντήσεις για τα όσα έλεγε για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, μετά την δημοσιοποίηση της έρευνας Τσιόδρα – Λύτρα που συμπεραίνει ότι η θνητότητα εκτός ΜΕΘ αυξάνει κατά 87%. Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά.

Αυτά ενώ το Σάββατο εκκρεμεί να πραγματοποιηθεί στην Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό σε επίπεδο αρχηγών.


Οι προθέσεις άλλωστε φάνηκαν από την χθεσινή ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα. Εκεί όπου επισήμανε πως ο πρωθυπουργός γνώριζε τα συμπεράσματα της έκθεσης ακόμη και όταν έλεγε στην Βουλή ότι δεν υπάρχει διαφορά να κάποιος είναι διασωληνωμένος εντός ή εκτός ΜΕΘ. Όπως επίσης και από την ομοβροντία δηλώσεων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα. Μάλιστα ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος θύμισε σε δηλώσεις του ότι «για την κυβέρνηση η ενίσχυση σε ΜΕΘ ήταν πεταμένα λεφτά» όπως και το «θλιβερό ρεκόρ των 130 θανάτων και τον αδιανόητο αριθμό συνολικά 19.475 απωλειών».


Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η κυβέρνηση βρέθηκε σε πανικό. Προσπάθησε να «απαντήσει» στο αποκαλυπτικό περιεχόμενο της έκθεσης αρχικά θολώνοντας τα συμπεράσματά της. Στην συνέχεια με επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως φαίνεται να έχει καταλήξει στην τακτική της επικοινωνιακής υποβάθμισης της έκθεσης και τον αποκλεισμό της από την ειδησεογραφία και την συζήτησή στην δημόσια σφαίρα. Ακριβώς αυτή την τεχνητή σιωπή προτίθεται να «σπάσει» η αξιωματική αντιπολίτευση εξαντλώντας κάθε δυνατό μέσο.


Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας προτίθεται το ερχόμενο Σάββατο να ζητήσει συγκεκριμένες απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού – προφανώς- ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να αποφύγει την συζήτηση του προϋπολογισμού. Στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως το θέμα αγγίζει προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη αφού όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι γνώριζε για τα επίπεδα θνητότητας εκτός ΜΕΘ, άρα επέλεξε συνειδητά να πει ψέματα για ένα ζήτημα τέτοιας σοβαρότητας όπως η πανδημία του Covid 19.


Σφυροκόπημα στην Βουλή


Το θέμα της μελέτης Τσιόδρα- Λύτρα έθεσαν πολλοί βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην συζήτηση του προϋπολογισμού με πρώτο τον τομεάρχη για ζητήματα υγείας, Ανδρέα Ξανθό. Επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε στη χώρα αποτρέψιμους θανάτους οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν υπήρχε έγκαιρα και σωστά η κατάλληλη προετοιμασία των δημόσιων νοσοκομείων, των δημόσιων Μ.Ε.Θ., εάν είχε έγκαιρα επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας και είχε αναλάβει μαζί με τα στρατιωτικά νοσοκομεία ένα σημαντικό μέρος από τη νοσηλεία των ασθενών με κορωνοϊό».


Η Δώρα Αυγέρη κατέθεσε επίσημα την έρευνα στην Βουλή θυμίζοντας ότι «από αυτό εδώ το Βήμα ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας, ζητούσε από τον Πρωθυπουργό να απαντήσει για το τι γίνεται με τις διασωληνώσεις και τη θνητότητα. Και από αυτό εδώ το Βήμα ο Πρωθυπουργός απαντούσε ότι είναι το ίδιο να διασωληνώνεται ένας άνθρωπος εκτός ΜΕΘ και το ίδιο εντός ΜΕΘ. Και έλεγε, μάλιστα, ότι δεν υπάρχουν έρευνες που να αποδεικνύουν το αντίθετο. Είχε προκληθεί πολύ μεγάλη αναστάτωση στον ελληνικό λαό και την κοινή γνώμη απ’ αυτή την τραγική κυνική αναφορά του Πρωθυπουργού, την οποία δεν έσπευσε καν να διορθώσει».


Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μάλιστα έθεσε μια συγκεκριμένη ερώτηση μιλώντας στο κοινοβούλιο: «Αυτή τη μελέτη θα μπορούσε να την έχει ο Πρωθυπουργός από τον Μάιο. Δεν το ήξερε; Δεν το διάβασε; Να πει: «Συγγνώμη, ήταν λάθος μου που δεν το ήξερα και είπα αυτό. Το παίρνω πίσω.» Το ήξερε και μας κοροϊδεύει;». Δίχως όμως να λάβει απάντηση από τον παραβρισκόμενο Θόδωρο Σκυλακάκη. Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι αυτά που είπε ο αναπληρωτής υπουργό Οικονομίας αποτελούν δείγμα κυνισμού. Ιδίως ο ισχυρισμός του ότι «αν κάποιος είναι 95 ετών και δυστυχώς έχουν επιλέξει οι γιατροί να βάλουν έναν 38αρη, ο 95 έχει πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνει. Αυτό λέει η μελέτη».


Εντύπωση μάλιστα προκάλεσε στην αξιωματική αντιπολίτευση η προσπάθεια υποβάθμισης της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα από την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της Ν.Δ Φωτεινή Αραμπατζή. Δήλωσε απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ πως η μελέτη «αφορούσε λίγους, περίπου 5% των διασωληνωμένων, οι υπόλοιποι ήταν εντός ΜΕΘ και εν μέρει ίσως αφορά διαλογή των πιο βαριά πασχόντων ασθενών, άρα μη αιτιακή σχέση, άρα πρέπει να ερμηνευθεί με προσοχή».

ΠΗΓΗnews247.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...