Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά με βαθιά συγκίνηση τη Φώφη Γεννηματά (pics)

Με βαθιά συγκίνηση αποχαιρετά ο πολιτικός κόσμος της χώρας τη Φώφη Γεννηματά, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 56 ετών ύστερα από μάχη με τον καρκίνο.

«Αποχαιρετάμε την Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης» τονίζει σε δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το φωτεινό της χαμόγελο. Υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο. Με μια ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας» σημειώνει εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους δικούς της ανθρώπους. «Ο πόνος τους αυτές τις δύσκολες ώρες είναι και δικός μας» καταλήγει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Η είδηση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά μας συγκλόνισε όλους» δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου. «Ήταν μια σπουδαία πολιτικός, ήταν μια σπουδαία γυναίκα με πίστη στη δημοκρατία, μια γυναίκα που πάλεψε με γενναιότητα για τις αξίες και τα πιστεύω της. Εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους και την οικογένειά της, στο Κίνημα Αλλαγής. Ο πρωθυπουργός προσγειώνεται σε λίγα λεπτά στη Σαουδική Αραβία. Έχει ήδη ενημερωθεί για την τραγική εξέλιξη και αναμένεται τοποθέτηση του» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η Φώφη Γεννήματα μίλησε με παρρησία για τον καρκίνο. Έδωσε τη μάχη μέχρι τέλους με αξιοπρέπεια κ θάρρος. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της» τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η Φώφη Γεννηματά έχασε τη Μεγάλη Μάχη, μια μάχη που την έδωσε γενναία. Το ΜέΡΑ25 την αποχαιρετά με σεβασμό» σημειώνει το ΜέΡΑ25.

«Πόσο κρίμα! Μερικές φορές δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσεις αυτό που νοιώθεις. Το να αποχαιρετήσω την Φώφη Γεννηματά, μια νέα γυναίκα, μητέρα, σύζυγο, συμπατριώτισα κι άξια πολιτικό, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο» τονίζει σε δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς. «Η Φώφη έφυγε από τη ζωή όπως έζησε τη ζωή: έντιμη κι αγωνίστρια! Ο πολιτικός κόσμος είναι πιο φτωχός. Στους οικείους της εκφράζω τα ειλικρινή μου συλληπητήρια. Ήταν τιμή μου που γνώρισα και συνεργάστηκα με τον άνθρωπο και πολιτικό Φώφη Γεννηματα. Αιωνία της η μνήμη!» σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός.

Συγκλονισμένος ο πρωθυπουργός από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά – Ακυρώνεται η περιοδεία του στα Δωδεκάνησα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκλονισμένος πληροφορήθηκε στη Σαουδική Αραβία όπου μόλις έφθασε για διήμερη επίσκεψη, τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τροποποιεί το πρόγραμμά του και θα επιστρέψει στην Αθήνα αύριο το βράδυ. Η περιοδεία του στα Δωδεκάνησα που ήταν προγραμματισμένη για Τετάρτη και Πέμπτη ακυρώνεται.

Για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά θα ακολουθήσει γραπτή δήλωση του πρωθυπουργού».

Αλέξης Τσίπρας: «Η απώλεια της Φώφης Γεννηματά αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας»

Το πείσμα και την αξιοπρέπεια με την οποία έδωσε τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος εξήρε ο Αλέξης Τσίπρας στο συλλυπητήριο μήνυμά του για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του:

Δημήτρης Κουτσούμπας: Αποχαιρετώ την Φώφη Γεννηματά με βαθιά θλίψη και μεγάλο σεβασμό

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την πρόωρη απώλεια της Φώφης Γεννηματά, πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, την οποία αποχαιρετώ με μεγάλο σεβασμό για την εντιμότητα της, αλλά και τη γενναιότητα με την οποία έδωσε τη μάχη για τη ζωή. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ» αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Συμμετοχή της Βουλής στο δημόσιο πένθος για τη Φώφη Γεννηματά – Αναστολή των εργασιών ανακοινώνει ο Κ. Τασούλας

Στην απώλεια της Φώφης Γεννηματά αναμένεται να αναφερθεί σε λίγα λεπτά ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας. Στην Ολομέλεια επρόκειτο σήμερα να συζητηθεί το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο, ωστόσο το πιθανότερο είναι να ανακοινωθεί αναστολή των εργασιών και συμμετοχή της Βουλής στο δημόσιο πένθος για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά.

Η τελευταία ομιλία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή ήταν στις 7/10 στο πλαίσιο της συζήτησης για την ελληνογαλλική συμφωνία.

ΣΥΡΙΖΑ: Η Φ. Γεννηματά άφησε τη δική της ξεχωριστή παρακαταθήκη στην πολιτική ζωή της Ελλάδας

Συλλυπητήρια για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του, όπου επισημαίνεται ότι η εκλιπούσα «άφησε τη δική της ξεχωριστή παρακαταθήκη στην πολιτική ζωή της Ελλάδας».

«Με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Πάλεψε με θάρρος σε μια άνιση μάχη για τη ζωή επί χρόνια, χωρίς να εγκαταλείψει στιγμή τον στίβο της πολιτικής όπου αφοσιώθηκε πολύ νωρίς», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και τονίζει πως «υπήρξε μία από της σημαντικότερες προσωπικότητες του ελληνικού Κοινοβουλίου, πρωταγωνιστώντας πάντα με αξιοπρέπεια και ευγένεια, είτε στις συγκλίσεις, είτε στις αντιπαραθέσεις».

«Η Φώφη Γεννηματά φεύγοντας άφησε τη δική της ξεχωριστή παρακαταθήκη στην πολιτική ζωή της Ελλάδας. Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένειά της», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΚΙΝΑΛ για Φ. Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ, το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη θα τιμήσουν και θα συνεχίσουν στο δρόμο της πολιτικής της παρακαταθήκης

Με τη δέσμευση ότι το Κίνημα Αλλαγής κι ευρύτερη Δημοκρατική παράταξη θα συνεχίσει τον δρόμο της πολιτικής παρακαταθήκης τής Φώφης Γεννηματά, την αποχαιρετά με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Με ανείπωτη θλίψη, το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ αποχαιρετούν την Πρόεδρό μας, Φώφη Γεννηματά. Αυτήν την ώρα, τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την απώλεια. Η Φώφη Γεννηματά συνδέθηκε με τον λαϊκό κόσμο, τους προοδευτικούς πολίτες, με όσους αγωνίζονται και ονειρεύονται μια δίκαιη κοινωνία, μια καλύτερη Ελλάδα. Το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη θα τιμήσουν και θα συνεχίσουν στο δρόμο της πολιτικής της παρακαταθήκης. Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια αγωνίστρια της ζωής και της πολιτικής. Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ