Ο Παπανδρέου στριμώχνει τον Ανδρουλάκη και ζητά απαντήσεις σε τέσσερα βασικά ερωτήματα

Τέσσερα ζητήματα σχετικά με την υποψηφιότητα Ανδρουλάκη αναδεικνύουν τρεις μέρες πριν από τις εκλογές στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου.

Πρώτον, δεδομένου ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλά για αυτόνομη πορεία του κόμματος, παρατηρούν ότι μιλώντας στο Mega, αποκάλυψε ότι θέλει να δει τι ποσοστό θα πάρει το Κίνημα Αλλαγής στις εκλογές, για να δει με ποιον θα συνεργαστεί. «Ποια αυτόνομη πορεία, λοιπόν;», αναρωτιούνται και θέτουν το ερώτημα γιατί να ψηφίσει κανείς τότε Κίνημα Αλλαγής και να αναθέσουν στον Νίκο Ανδρουλάκη να αποφασίσει για αυτούς και να μην επιλέξει εκείνος με την ψήφο του που θέλει να πάει η τελευταία; Καταλογίζουν ακόμα στον Νίκο Ανδρουλάκη ότι αποφεύγει χαρακτηριστικά να μιλήσει για την ανάγκη προάσπισης της αυτονομίας της πολιτικής και της παράταξης έναντι συμφερόντων και κατεστημένων, ενώ ισχυρίζεται πως τιμά την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά και έχει ως γνώμονα το ‘βλέποντας και κάνοντας’ στις κυβερνητικές συνεργασίες.

Δεύτερον, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να δηλώνει ότι εφόσον εκλεγεί πρόεδρος, θα παραμείνει ευρωβουλευτής, στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου σημειώνουν ότι αυτό είναι δικαίωμά του. Όχι όμως και το να παραπληφοροφεί –όπως του καταλογίζουν- τους πολίτες, ισχυριζόμενος ότι και ο Πρόεδρος του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και νυν Πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, δεν ήταν βουλευτής όταν ανέλαβε επικεφαλής των Ισπανών σοσιαλιστών, όπως δεν ήταν βουλευτής και ο νυν Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα. «Καμία σχέση με την αλήθεια και τα δύο. Ο πρώτος ήταν βουλευτής και ο δεύτερος, Δήμαρχος Λισαβώνας, που το Πορτογαλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, τον επέλεξε ως υποψήφιο πρωθυπουργό», λένε. Κρούουν μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου, υποστηρίζοντας ότι «το κενό ηγεσίας στη Βουλή μέχρι τις επόμενες εκλογές, είναι κρίσιμος παράγοντας και κάθε άλλο παρά θετικός για την ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής και της Παράταξής μας, σε μια περίοδο μεγάλων προβλημάτων για την Ελληνική κοινωνία, τη χώρα, αλλά και υπαρξιακών διλημμάτων για την Παράταξή μας». Αναρωτιούνται, εξάλλου ποιος θα σταθεί απέναντι στους Μητσοτάκη και Τσίπρα, ποιος θα δώσει τη μάχη στον κορυφαίο θεσμό της Δημοκρατίας και ποιος θα διαμορφώσει με τη συνολική του παρουσία και δράση το στίγμα της Παράταξής μας, με το οποίο θα ζητήσουν από τον Ελληνικό λαό την ψήφο του, αν όχι ο Πρόεδρος της…

Τρίτον, καταλογίζουν στον ευρωβουλευτή ότι δεν έχει απαντήσει ακόμη, γιατί χαρακτηρίζει ανανέωση τις πιο παλαιοκομματικές και πελατειακές πρακτικές που ακολούθησε το 2013, όπως μαρτυρούν τα δημοσιεύματα της εποχής, κατέχοντας κορυφαία κομματική θέση. «Η απάντηση ότι ετέθησαν κομματικά ασυμβίβαστα για όσους έχουν καταλάβει δημόσιες θέσεις, δεν απαντά στο ερώτημα. Πολύ περισσότερο γιατί όλοι γνωρίζουν ότι, χρησιμοποίησε τα ασυμβίβαστα για να προβεί σε εκκαθαρίσεις εσωκομματικών του αντιπάλων», λένε, κάνοντας λόγο για δύο απαράδεκτες πρακτικές στη συσκευασία του ενός.

Τέταρτον, αναφορικά με το ντιμπέιτ και την δήλωση Ανδρουλάκη ότι δεν κρύβεται και θέλει τηλεμαχία σαν αυτή που έγινε στον πρώτο γύρο των εκλογών, αναρωτιούνται γιατί αφού δεν κρύβεται, δεν αποδέχεται την πρόταση για έναν δημόσιο διάλογο που θα δίνει την δυνατότητα για πλήρεις και ουσιαστικές τοποθετήσεις. Τονίζουν μάλιστα, ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει από την πρώτη στιγμή απαντήσει θετικά στα αιτήματα της ΕΡΤ, του MEGA, του ΑΝΤ1 και του OPEN. «Είναι παρών, και θέλει διάλογο ουσίας, χωρίς υπεκφυγές», καταλήγουν με νόημα…

ΠΗΓΗmatrix24.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...