Ο Πέτσας σε «γραμμή ΣΥΡΙΖΑ»;

Αιχμές για τη στάση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.
«Δεν θέλω τσουβάλιασμα των ευθυνών για τα Τέμπη. Θέλω οι ευθύνες να αποδοθούν, άμεσα δίκαια και ονομαστικά», τόνισε ο κ. Πέτσας στο Mega ερχόμενος σε ευθεία αντίθεση με τη γραμμή Μητσοτάκη, ότι «φταίμε όλοι».
Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα για να αποφευχθούν τα συστημικά λάθη του παρελθόντος, χρειάζεται και μία κοινή συνισταμένη στο πολιτικό μας σύστημα.

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις σημείωσε πως «θα είναι μεγάλο λάθος αν τα κόμματα χαρίσουν την αδιευκρίνιστη ψήφο, στην αντισυστημικότητα».

Όχι στο τσουβάλιασμα

«Νομίζω πως είναι μία από τις λίγες φορές που συμφωνώ με τον κ. Τσίπρα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι «η διάχυση των ευθυνών, ένα τσουβάλιασμα ευθυνών, οδηγεί σε μια ατιμωρησία και συγκάλυψη.
Η Δικαιοσύνη πρέπει να κινηθεί γρήγορα και να αποδοθούν οι ευθύνες δίκαια και ονομαστικά.
Τα συστημικά λάθη του παρελθόντος για να αποφευχθούν, χρειάζεται μία σοβαρή μελέτη από τους ειδικούς και μία κοινή συνισταμένη στο πολιτικό μας σύστημα, όχι μόνο της κυβέρνηση αλλά και των άλλων πολιτικών κομμάτων ώστε ο σιδηρόδρομος να είναι ξανά ασφαλής».
Αναφορικά με τον Κώστα Αχ. Καραμανλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι, «τις ευθύνες τις ανέλαβε και παραιτήθηκε.
Οι πολιτικές ευθύνες στο επίπεδο του αρμόδιου υπουργού αναλήφθηκαν αμέσως.
Αυτό είναι το ένα βασικό στοιχείο.
Το δεύτερο είναι ότι δυστυχώς όσο περνάνε οι μέρες και έρχονται στο φως της δημοσιότητας, διάλογοι πραγματικά αδιανόητοι στο τι συνέβη εκείνη την τραγική νύχτα στο σταθμό της Λάρισας, νομίζω ότι πρέπει να δούμε όλη τη διάσταση όπως έχει Δηλαδή τις συνθήκες τις συστημικές, τι λειτουργούσε και τι δεν λειτουργούσε.
Αποδεικνύεται ότι το σύστημα τηλεδιοίκησης, φωτοσήμανσης στον τοπικό σταθμό της Λάρισας για κάποια χιλιόμετρα λειτουργούσε.
Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί – δεν χρησιμοποιήθηκε».

ΣΥΡΙΖΑ: Διαφωνούν και οι υπουργοί του Μητσοτάκη με το «όλοι φταίμε»

«Ακόμη και υπουργοί της κυβέρνησης εκφράζουν πλέον ανοιχτά τη διαφωνία τους με το “όλοι φταίμε”, άρα κανείς συγκεκριμένα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζοντας δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στο Mega.
Ακολούθως υποστηρίζει: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι υποχρεωμένος πια να αλλάξει εκ νέου στρατηγική.
Να εγκαταλείψει την αποποίηση και διάχυση ευθυνών που οδηγεί στη συγκάλυψη.
Και να σταματήσει επιτέλους να κρύβει τους τέσσερις υπουργούς που διοίκησαν τα 4 τελευταία χρόνια το υπουργείο υποδομών.
Και ιδίως τον κ. Καραμανλή που θα είναι εκ νέου υποψήφιος αλλά επιθυμεί να κριθεί κρυπτόμενος από τον ελληνικό λαό και από τις ευθύνες που τον βαραίνουν».
Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει απόσπασμα από τις δηλώσεις του κ. Πέτσα, στο οποίο αναφέρει: «Είναι από τις λίγες φορές που συμφωνώ με τον κ. Τσίπρα ότι η διάχυση ευθυνών, ένα τσουβάλιασμα ευθυνών, τελικά οδηγεί σε ατιμωρησία και συγκάλυψη, άρα εγώ επιμένω ότι η δικαιοσύνη πρέπει να κινηθεί άμεσα και να υπάρξουν οι ευθύνες άμεσα δίκαια και ονομαστικά».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...