Ο Νίκος Παππάς αποκαλύπτει τι θα κάνει η προοδευτική κυβέρνηση μετά τη λαίλαπα Μητσοτάκη

Ο κ. Μητσοτάκης και οι βουλευτές του, απομονωμένοι πολιτικά και κοινωνικά, ψευδόμενοι χυδαία για το περιεχόμενο των αντεργατικών τους ρυθμίσεων και επιτιθέμενοι στον κόσμο της εργασίας και την αντιπολίτευση, ψήφισαν ένα έκτρωμα. Με 158 «ναι» τελείωσαν το 8ωρο, κατήργησαν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, έφεραν τον εργασιακό μεσαίωνα.

Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξη του ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» και στον δημοσιογράφο Αντώνη Γκιόκα

Τονίζει ακόμα ότι πίσω από την ψήφιση αυτού του νόμου κρύβεται και ένας σαφής ιδεολογικός στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Να σπάσει η συνείδηση κοινού συμφέροντος που οικοδομήθηκε, στην πορεία αυτής της πανδημίας, μεταξύ των μισθωτών και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Όμως η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα αντιλαμβάνεται πως δεν θα σωθεί από τη συμπίεση του εργατικού κόστους κατά 10% με 15%. Γιατί αυτό ζητά ουσιαστικά μέτρα στήριξης απέναντι στην καταστροφή που επέφερε το πολύμηνο lockdown και απόσυρση του σχεδίου Μητσοτάκη-Πισσαρίδη που προωθεί την εκκαθάριση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η μάχη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής δεν τελείωσε. Μαζί με τον κόσμο της εργασίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, τις νέες και τους νέους, αντιστεκόμαστε παντού.

Και καταλήγει: Η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει αμέσως μετά τις επόμενες εκλογές θα καταργήσει το εργασιακό έκτρωμα των Μητσοτάκη – Χατζηδάκη, θα στηρίξει μισθωτούς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...