Ο Μητσοτάκης φοβάται την «τερατογέννεση ειδικού σκοπού» – Η διαρροή που έφτασε στα αυτιά του Μαξίμου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε ξανά εχθές για τερατογέννεση, δηλαδή για την περίπτωση έστω και μαθηματικά να μπορέσουν με τις κάλπες της απλής αναλογικής να σχηματίσουν κυβέρνηση μειοψηφίας ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΜΕΡΑ 25.
Και αυτό, παρόλο που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης έχει τονίσει ότι δεν συνεργάζεται με δραχμιστές, δηλαδή με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Η διαρροή που έφτασε στα αυτιά του Μαξίμου

Ωστόσο, μία περίεργη διαρροή από διάφορα πολιτικά γραφεία που ενόχλησε το Μέγαρο Μαξίμου εχθές έφερε στο προσκήνιο ένα άλλο σενάριο, ακραίο αλλά πάντα υπαρκτό αν λάβει υπόψη του κάποιος το πολιτικό σκηνικό.

Κυβέρνηση ειδικού σκοπού

Η διαρροή μιλούσε για το σενάριο να σχηματιστεί στις πρώτες εκλογές, τις οποίες «σνομπάρει» η Νέα Δημοκρατία, κυβέρνηση «ειδικού σκοπού». Μία κυβέρνηση που θα έχει ως στόχο να αλλάξει τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να αλλάξει τον εκλογικό νόμο και να ακυρώσει το νόμο Γεραπετρίτη με τη ενισχυμένη αναλογική και να οδηγήσει σε εκλογές μέσα σε ένα άλλο πολιτικό περιβάλλον.

Που συμφωνεί η αντιπολίτευση

Ποια θεωρούνται από την αντιπολίτευση τα νομοσχέδια που χτυπάνε κόκκινο και βρίσκουν σύμφωνους και τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης; Είναι το εργασιακό με τις δωρεάν υπερωρίες, είναι η πανεπιστημιακή αστυνομία. Ενδεχομένως να έβαζε μπρος και στην εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές αλλά θα πάρει χρόνο μία τέτοια επιτροπή και η κυβέρνηση ειδικού σκοπού θα έχει περιορισμένο χρονική διάρκεια.

Πιο αναλογικό τον εκλογικό νόμο

Μάλιστα, όπως ακούγετε από φωνές από τα κόμματα, θα μπορούσαν να κάνουν ακόμα πιο αναλογικό το εκλογικό νόμο με την επίκληση των συστημάτων που ισχύουν στις ευρωπαϊκές χώρες. Να καταργήσουν το όριο του 3% για την είσοδο των κομμάτων και έτσι να κάνουν πιο ελκυστική τη μεγάλη προοδευτική συμμαχία.

Φόβος Μαξίμου σε ένα σενάριο να ενωθούν τα κόμματα που θέλει αναλογική

Γιατί το Μαξίμου φοβάται μία τέτοια κυβέρνηση;
Όλα τα υπόλοιπα κόμματα είναι ένθερμα υπέρ της απλής αναλογικής και κατ’ επέκταση των κυβερνήσεων συνεργασίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισε το νόμο της απλής αναλογικής και αυτό που θέλει να πετύχει είναι να ηττηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να βρεθεί ξανά στην κυβέρνηση καθώς έτσι θα αμφισβητηθεί και θα φύγει από το προσκήνιο.
Το ΠΑΣΟΚ θέλει επίσης να διώξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την εξίσωση του πολιτικού συστήματος διότι έχει προσελκύσει πολλούς κεντρώους, δηλαδή της εκλογική πελατεία του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...