Ο Μητσοτάκης εγκαινιάζει ΜΕΘ χωρίς γιατρούς στο Νοσοκομείο Παπανικολάου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί σήμερα στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», για να εγκαινιάσει 18 νέες κλίνες ΜΕΘ. Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει καμία πρόβλεψη για την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού για να τις στελεχώσει, με αποτέλεσμα η στέλεχωσή τους να γίνεται με «μπαλώματα», όπως η μετακίνηση προσωπικού από άλλα τμήματα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

«Βεβαίως και χρειαζόμαστε επιπλέον κλίνες ΜΕΘ, έστω και προκατ (σσ. οι 18 ΜΕΘ τοποθετήθηκαν σε προκάτ κτίριο), αλλά με τι προσωπικό; Την καμία πρόσληψη γιατρού ΜΕΘ; Τις χθεσινές προσλήψεις ανειδίκευτου επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού ή τους διαλυμένους μετά από ένα χρόνο εργαζόμενους στα τμήματα covid χωρίς καμιά ανταμοιβή;», σημειώνει το σωματείο του «Γ. Παπανικολάου» και προσθέτει: «Στο Νοσοκομείο μας εργάζονται περί τους 500 συμβασιούχους εργαζόμενους. Έτοιμοι να πεταχτούν στην ανεργία μόλις τελειώσουμε με την πανδημία».

Παράλληλα, το σωματείο καταγγέλλει πως το αίτημα του στη διοίκηση του Νοσοκομείου για συνάντηση με τον πρωθυπουργό δεν έγινε αποδεκτό. «Μετά από ένα χρόνο πανδημίας, οι επιλογές της κυβέρνησης εξαθλίωσαν τις ζωές μας παραβιάζοντας βασικά εργασιακά δικαιώματα, ιδιαίτερα των νοσηλευτών και των γιατρών. Μπορεί να αποκτήσαμε εμπειρία αλλά η επιβάρυνση στη σωματική και ψυχική μας υγεία έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά»», προσθέτει.

Τέλος, οι εργαζόμενοι, ζητούν: «Την άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Την αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία. Την επίταξη του ιδιωτικού τομέα χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να πάψει το κυνηγητό και οι δικαστικές διώξεις των συνδικαλιστών όταν λέγονται αλήθειες».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...