Ο Κώστας Καραμανλής λύνει τη σιωπή του και στέλνει μήνυμα στον Μητσοτάκη

Του Βασίλη Σκουρή

Μόνο η ημερομηνία μένει να καθοριστεί για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης για τα 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ που διοργανώνει το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής», με ομιλητή τον πρώην πρωθυπουργό.

Οι πληροφορίες μάλιστα επιμένουν ότι η εκδήλωση μπορεί να γίνει ακόμα και μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη, σε κάθε περίπτωση πάντως πριν το πρώτο εικοσαήμερο του μήνα.

Πρόκειται για την εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη για τις 21 Ιουλίου, στον Κήπο του Ιδρύματος, στη Φιλοθέη και που αναβλήθηκε επισήμως λόγω της πανδημίας, αλλά με σοβαρές υποψίες για «δάκτυλο από ψηλά»! Και αυτό καθώς τρεις ημέρες μετά την αναβληθείσα εκδήλωση στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής», πραγματοποιήθηκε κανονικά η δεξίωση στην Προεδρία της Δημοκρατίας για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας!

Οι πληροφορίες επιμένουν πως στην εκδήλωση του Ιδρύματος ο Κώστας Καραμανλής θα εκφράσει τις αντιρρήσεις του για το λαθεμένο δρόμο που παίρνει πολλές φορές σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, η μετεξέλιξη της τότε ΕΟΚ, ενώ θα σταθεί ιδιαιτέρως στην ανάγκη δημιουργίας του πυλώνα εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής άμυνας, δηλαδή της ΚΕΠΠΑ.

Επιπλέον, θα αναφερθεί λεπτομερώς στον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή και το ρόλο του στη στρατηγική επιλογή για την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ, πολύ περισσότερο καθώς οι «καραμανλικοί» κατηγορούν τον νυν πρωθυπουργό ότι δεν τον αναφέρει στα μηνύματά του, σε μια προσπάθεια «αποκαραμανλοποίησης» και «μητσοτακικοποίησης» της Νέας Δημοκρατίας.

Το ενδιαφέρον είναι επίσης εάν στην εκδήλωση παραβρεθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ήταν να γίνει στην εκδήλωση της 21ης Ιουλίου. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για αυτό, εάν όμως χρειαστεί να κάνουμε πρόβλεψη, η απάντηση θα είναι καταφατική. Όχι απλώς γιατί έρχονται εκλογές, αλλά και γιατί μετά τη συνέντευξη –και το μέτωπο- με τον Αντώνη Σαμαρά, θα πρέπει ναμην αφεθεί η παραμικρή εντύπωση ότι υπάρχει θέμα και με τον Κώστα Καραμανλή. Ίδωμεν όμως…

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ