Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει να μην φέρει στη Βουλή τα «μνημόνια των Πρεσπών» – Η στάση της Αθήνας ενέχει κινδύνους

Του Βασίλη Σκουρή

Ηχηρή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά -που στηρίζει την κυβέρνηση- για θέματα εξωτερικής πολιτικής και δη για τη Βόρεια Μακεδονία αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η παρέμβαση Σαμαρά, εξηγεί σε μεγάλο βαθμό γιατί ο πρωθυπουργός δεν φέρνει στη Βουλή τα τρία μνημόνια για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως ρητά προβλέπεται, με το ένα εκ των οποίων να κυρώνει την φύλαξη του εναέριου χώρου της Βορείου Μακεδονίας από ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη.

Είχε προηγηθεί ο Κώστας Καραμανλής, στο δείπνο που είχε με τον πρωθυπουργό, που είχε «συστήσει» στον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην φέρει τώρα προς κύρωση στη Βουλή τα τρία μνημόνια, αλλά να τα παραπέμψει για το μέλλον!

Αν προσθέσουμε και τις αντιδράσεις των βουλευτών, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, κάποιοι εκ των οποίων απειλούν με αποχή από την ψηφοφορία, μπορούμε να κατανοήσουμε πλήρως γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει να μην φέρει στη Βουλή τα τρία μνημόνια για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μπορούμε ακόμα να κατανοήσουμε και γιατί η κυβέρνηση απέφυγε να εκπροσωπηθεί στο πρόσφατο Φόρουμ των Πρεσπών στην Οχρίδα σε επίπεδο πρωθυπουργού ή υπουργού Εξωτερικών και επέλεξε να εκπροσωπηθεί με τον υφυπουργό Εξωτερικών!

Η στάση της Αθήνας, πάντως, ενέχει κινδύνους «αδρανοποίησης» της Συμφωνίας, καθώς εάν δεν αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που δίνει για συνεργασία τω δυο χωρών λόγω των εσωτερικών προβλημάτων της Νέας Δημοκρατίας, ενδέχεται να βγάλει «προβλήματα» -κάτι που δεν θα είναι καλό ούτε για τη χώρα μας, ούτε για τη Βόρεια Μακεδονία!

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....