Ο εφησυχασμός και το «Success Story» κυβέρνησης και μέσων ενημέρωσης «σύμμαχος» της πανδημίας!

Του Βασίλη Σκουρή

Άκρα κομματικοποίηση του εμβολιασμού από το μέγαρο Μαξίμου. Στο παιχνίδι και κάποιοι –ευτυχώς ελάχιστοι- υγειονομικοί, που δρουν ως …«κυβερνητικοί εκπρόσωποι»! Τα αντιφατικά μηνύματα που αποστέλλει η κυβέρνηση στους πολίτες.

Μόνο το 31,64% των πολιτών της χώρας ήταν πλήρως εμβολιασμένοι το βράδυ της Δευτέρας, όταν γράφονταν αυτό το κείμενο.

Η κατάσταση στον τομέα των εμβολιασμών καθόλου ικανοποιητική: Υπήρχαν περιοχές της χώρας που ακόμα και οι εμβολιασμένοι έστω με μια δόση δεν έφταναν ή δεν πλησίαζαν καν το 50%: Ηράκλειο 40,43%, Ρέθυμνο 37,56%, Σάμος 38,96%, Λέσβος 38,46%, Πιερία 37,74%, Αχαΐα 39,72%, Αιτωλοακαρνανία 33,95%, Ηλεία 34,14%, Σαμοθράκη 38,16% κοκ (τα στοιχεία από τα «Νέα» της Δευτέρας, 28 Ιουνίου, στο ρεπορτάζ της Ελένης Ευαγγελοδήμου).

Βέβαια, για την κυβέρνηση και, δυστυχώς, και για ένα μεγάλο μέρος των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης, δεν πρέπει να αφήνεις ποτέ την πραγματικότητα να σου χαλάει μια καλή ιστορία, ένα «Success Story», που καθημερινά χτίζεται. Ακόμα και από τα πρωθυπουργικά χείλη, για παράδειγμα, ακούσαμε πολλές φορές πως θα έχουμε ανοσία του πληθυσμού τον Ιούνιο ή στα μέσα του καλοκαιριού, κάτι που με το 31,64% των εμβολιασμένων στο τέλος Ιουνίου είναι αδύνατον να επιτευχθεί ακόμα και στο τέλος του καλοκαιριού, ιδίως τώρα που η μετάλλαξη Δέλτα ανεβάζει το ποσοστό του τείχους ανοσίας στο 80-85%!

Ο εφησυχασμός που δημιουργήθηκε, προκειμένου να εξυπηρετήσει το «Success Story», όπως μπορεί να κατανοήσει ο καθένας, είχε αρνητικές επιπτώσεις στην πορεία του εμβολιασμού. Όπως αρνητικές επιπτώσεις είχε η χρησιμοποίηση του εμβολιασμού από το μέγαρο Μαξίμου ως κομματικό όπλο, ως ένα όπλο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο εναντίον της αντιπολίτευσης- και δη της αξιωματικής!

Η αναζήτηση κομματικών κερδών από τον εμβολιασμό, όταν αυτό είναι βέβαιον ότι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στους ρυθμούς αύξησής του, είναι –κατά τη γνώμη της στήλης- ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη διαχείριση της πανδημίας, κάτι που ασφαλώς θα καταγραφεί από τον ιστορικό του μέλλοντος. Και η επιδίωξη κομματικών κερδών από τον εμβολιασμό από το Μαξίμου είναι κάτι που η αντιπολίτευση, ιδίως η αξιωματική, θα έπρεπε να καταπολεμήσει και όχι να χύνει νερό στο μύλο στο μύλο της κυβέρνησης, όπως συνέβη με τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη.

Στο κομματικό παιχνίδι έχουν, όμως, δυστυχώς μπει και μέλη της υγειονομικής κοινότητας, ευτυχώς ελάχιστα, που θυσιάζουν την επιστήμη σε σκοπιμότητες και που θεωρούν ίσως πως με τη στάση τους εξυπηρετούν τις κυβερνητικές στοχεύσεις. Και δεν αναφερόμαστε ασφαλώς στον καθηγητή που έστησε στο παρελθόν τηλεοπτικό σόου, προκειμένου να μας πείσει πως είναι καλό και ασφαλές να υπάρχουν 25 και 28 μαθητές στις αίθουσες, αλλά και σε εκείνον ή εκείνους που επιχειρούσαν να μας πείσουν τις περασμένες μέρες πως τα εμβόλια καλύπτουν 100% τη μετάλλαξη Δέλτα και πως αρκούν και μόνο αυτά για την αντιμετώπισή της! Και αυτό, παρά τις προειδοποιήσεις του ΠΟΥ ότι πρέπει να υπάρχουν και τα βασικά μέτρα προφύλαξης, όπως οι μάσκες, τη χρήση των οποίων καταργήσαμε στους εξωτερικούς χώρους, ενώ άλλες χώρες επαναφέρουν! Και, μάλιστα, καταργήσαμε τις μάσκες όταν ξεκινήσαμε τις έκτατες συσκέψεις για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Δέλτα.

Και φέτος το καλοκαίρι, δυστυχώς, κάνουμε τα ίδια λάθη με το περσινό, όταν καλλιεργούνταν το ίδιο κλίμα αισιοδοξίας και εφησυχασμού, η ίδια πολιτικοποίηση του θέματος, όταν είχαμε διαβεβαιώσεις ότι στην Ελλάδα δεν θα έχουμε άλλη φορά λοκ ντάουν! Ελπίζουμε να μην έχουμε και τα ίδια αποτελέσματα το φθινόπωρο και το χειμώνα, παρότι μάλιστα η πανδημία αρχίζει να ολοκληρώνει τον κύκλο της!

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....