Ο Βαρουφάκης βάζει όρους στον Τσίπρα για συνεργασία

Προγραμματική συμφωνία πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα, πριν από τις εκλογές, ζητάει το ΜέΡΑ25 και προειδοποιεί ότι την επόμενη ημέρα δεν πρόκειται να συναινέσει σε οτιδήποτε.

Βασικός αποδέκτης του μηνύματος ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Αλ. Τσίπρας έχει εδώ και καιρό μιλήσει για την ανάγκη να σχηματιστεί μια κυβέρνηση με προοδευτική κατεύθυνση μετά τις εκλογές. Τη σχετική συζήτηση αναθέρμανε τις προηγούμενες ημέρες ο Ευκλ. Τσακαλώτος, ο οποίος εμφανίσθηκε ανοιχτός σε μια κυβερνητική συνεργασία με τον Γ. Βαρουφάκη. «Το ΜέΡΑ25 θέλει προγραμματικό και πολιτικό διάλογο, όχι όμως ένα μοίρασμα θέσεων και ένα αλισβερίσι μετά τις εκλογές», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μ. Κριθαρίδης και πρόσθεσε: «Μετά τις εκλογές δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε οτιδήποτε, αν δεν έχει υπάρξει μια προγραμματική συμφωνία πριν από τις εκλογές».

Το ΜέΡΑ25, εδώ και έναν μήνα, έχει καταθέσει πρόταση 7 + 1 σημείων, πάνω στα οποία ζητάει να γίνει διάλογος, ενώ έχει απευθύνει πρόσκληση προς τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν με σαφήνεια πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα. «Όποιος ή όποια μιλάει ή καλεί και καλεί τα κόμματα σε προοδευτική διακυβέρνηση να τοποθετηθεί εδώ και τώρα, μετά τις εκλογές θα είναι πολύ αργά», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος. Σε ένα από τα επτά σημεία το ΜέΡΑ25 προτείνει ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που κανένα από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να δεχθεί να συζητήσει, πόσω μάλλον να συμφωνήσει.

ΠΗΓΗparon.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...