Ο Αλέξης Τσίπρας «ψαρεύει» στα θολά νερά της Δεξιάς – Ποιοι παίρνουν μεταγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ – Όλα τα ονόματα

Όταν ο Αλ. Τσίπρας, στη διάρκεια της περιοδείας του στις Σέρρες στα μέσα Δεκεμβρίου, έτεινε χείρα φιλίας προς τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, η εκτίμηση των περισσοτέρων ήταν πως επρόκειτο για κίνηση με στόχο τη δημιουργία πρόσκαιρων εντυπώσεων.

Αντίθετα, όλες οι πληροφορίες συνέκλιναν στο ότι ήταν μέρος μιας στρατηγικής που είχε βάθος και θα ξεδιπλωνόταν τους επόμενους μήνες. Και αυτό διότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε βάλει στόχο να προσεγγίσει τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που είχαν απογοητευτεί ή και δυσανασχετήσει με τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στις εβδομάδες που ακολούθησαν είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για μεταγραφές στελεχών που κατείχαν θέσεις και αξιώματα την περίοδο 2004 – 2009, επί πρωθυπουργίας του Κ. Καραμανλή. Το πρώτο όνομα που ακούστηκε ήταν αυτό του Ευ. Αντώναρου, ο οποίος είχε διατελέσει κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά την παραίτηση του Θ. Ρουσόπουλου. Οι σχετικές πληροφορίες έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες και η υποψηφιότητα του κ. Αντώναρου με τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται περίπου δεδομένη. Προστέθηκε και ένα ακόμη όνομα τα προηγούμενα 24ωρα, αυτό του Άρη Σπηλιωτόπουλου, ο οποίος ήταν εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας μέχρι και το 2000. Απομακρύνθηκε ωστόσο κακήν κακώς και οι φήμες που κυκλοφορούσαν εκείνη την περίοδο δεν ήταν καθόλου τιμητικές προς το πρόσωπό του.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, παράγοντες της Κουμουνδούρου έχουν έρθει σε επαφή με αρκετά ακόμη άλλοτε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που με την εκλογή του κυρ. Μητσοτάκη βρήκαν κλειστή την πόρτα της παράταξης. Μεταξύ αυτών και η Κρινιώ Κανελλοπούλου, βουλευτής επί αρχηγίας του Κ. Καραμανλή. Τώρα, αν η φημολογία που υπάρχει έχει βάση αληθείας και οι παραπάνω καταλήξουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, οι επαφές της Κουμουνδούρου με το κε­ντροδεξιό κομμάτι δεν περιορίζονται στο επίπεδο των επώνυμων στελεχών αλλά και σε πρόσωπα τοπικής εμβέλειας, συνδικαλιστές και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, που είναι μεν γαλάζιοι, αλλά έχουν αποφασίσει να γυρίσουν την πλάτη στον Κυρ. Μητσοτάκη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ