Ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε ευκαιρία για δωρεάν οικογενειακές διακοπές στη Βραζιλία

H ορκωμοσία του νέου προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα έδωσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα για ολιγοήμερες δωρεάν οικογενειακές διακοπές.

Η τελετή ορκωμοσίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιανουαρίου στην Μπραζίλια και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που αποδέχτηκε σχετική πρόσκληση του Λούλα, πέταξε τη σκούφια του, έστω κι αν χρειαστεί να αλλάξει τρεις πτήσεις και να βρίσκεται στον αέρα για πάνω από 26 ώρες.

Βεβαίως, ο Αλ. Τσίπρας προτάσσει τους τιμητικούς συμβολισμούς για τον ίδιο, αλλά και τη χώρα. Οι Τσίπρας και Λούλα είναι παλιοί γνώριμοι, καθώς είχαν συναντηθεί για πρώτη φορά πριν από 10 χρόνια, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε επισκεφθεί τη Λατινική Αμερική.j

Με την πρόσκληση αυτή, λένε οι συνεργάτες του, στο πρόσωπο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζεται η σημαντική συμβολή του στη διαμόρφωση ενός ισχυρού προοδευτικού πόλου που με συμπεριληπτικό πρόγραμμα αγωνίζεται για δικαιοσύνη στην οικονομία και στα δικαιώματα, που μάχεται ενάντια στις νεοφιλελεύθερες και ακροδεξιές πολιτικές, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τις σύγχρονες δημοκρατίες. Σημειώνεται ότι η Βραζιλία είναι μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, μέλος του G20 και των BRICS, με τεράστια περιφερειακή ισχύ.

Καθοριστικές για την πρόοδο της χώρας ήταν οι δύο προηγούμενες θητείες του Λούλα, κατά τη διάρκεια των οποίων εφάρμοσε πολιτικές που οδήγησαν στη μείωση των ανισοτήτων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....