Ο Άδωνις ρίχνει την ευθύνη στους λοιμωξιολόγους για το πλήρες άνοιγμα της αγοράς (vid)

Χαμηλά κινήθηκε η αγορά τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας της με τη μέθοδο του click inside, όπως δήλωσε, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός τόνισε ακόμα ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο, η κίνηση κυμάνθηκε σε πιο υψηλά επίπεδα και χαρακτηρίζεται ικανοποιητική. Όπως είπε, το θέμα του πλήρους ανοίγματος της αγοράς έχει τεθεί ήδη δύο φορές στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων, η οποία ωστόσο δεν έχει δώσει ακόμα το πράσινο φως. Στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξει η αγορά χωρίς click inside το συντομότερο δυνατόν, για να δουλέψει καλύτερα, υπογράμμισε.

Ο κ. Γεωργιάδης τοποθέτησε την κατάργηση του sms για τις μετακινήσεις όχι νωρίτερα από τρεις εβδομάδες μετά, έτσι ώστε να έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 5.000.000 εμβολιασμοί. Ξεκαθάρισε πάντως ότι για την ώρα δεν καταργείται το γενικό sms, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο νούμερο sms, αποκλειστικά για την εστίαση, αν και, όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν εξετάζεται τώρα.

Aναφερόμενος ειδικά στο ωράριο των εστιατορίων, που θα κλείνουν στις 23:00, εξήγησε ότι οι πολίτες πρέπει στις 23:00 να είναι σπίτι, αν και θα υπάρχει κάποια ελαστικότητα, ενώ οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων εξαιρούνται της απαγόρευσης αυτής.

Αναφορικά με την τιμή του πασχαλινού τραπεζιού, ο υπουργός είπε ότι υπάρχει αύξηση της τιμής του αμνοερίφιου, γιατί υπάρχει μεγάλη ζήτηση και χαμηλή προσφορά, αλλά γίνονται συνεχώς έλεγχοι, για να μην υπάρξουν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Θα δοθεί αρκετός δημόσιος χώρος στους επιχειρηματίες που δεν έχουν επαρκή εξωτερικό χώρο για να απλώσουν τα τραπεζοκαθίσματά τους, όπως έγινε και πέρυσι, τόνισε ακόμα ο κ. Γεωργιάδης, που σημείωσε ότι στόχος είναι οι επιχειρήσεις να μην ανοίξουν απλά, αλλά να είναι και βιώσιμες.

Για προγραμματισμένες βαπτίσεις και γάμους δεν έχει ληφθεί ακόμα συγκεκριμένη απόφαση, αλλά συναρτάται από τον αριθμό των εμβολιασθέντων, των οποίων όσο ο αριθμός αυξάνεται τόσο η χώρα θα βρίσκεται πιο κοντά στην ανοσία της αγέλης, εξήγησε.

Διευκρίνισε ακόμη ότι ο εμβολιασμός δεν μπορεί να γίνει υποχρεωτικός, αλλά σημείωσε ότι πρέπει να αποδοθεί ηθική απαξία σε όσους επιλέγουν να μην κάνουν το εμβόλιο. Για τους υγειονομικούς υποστήριξε ότι πρέπει να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και τόνισε ότι οι γιατροί που δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν πρέπει να ανήκουν στο ΕΣΥ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...