Οριστικό: Τι σχεδιάζει ο Ανδρέας Λοβέρδος, εάν κερδίσει την ηγεσία του κόμματος

Του Βασίλη Σκουρή

Στην γραμμή εκκίνησης της μάχης για την ηγεσία του κόμματος εισέρχονται αργά αλλά σταθερά οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, καθώς οι σχετικές εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν στα τέλη του φθινοπώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο πρώτος από τους υποψηφίους αρχηγούς που έχει εισέλθει στον προεκλογικό αγώνα, έχει λάβει την απόφαση, εφόσον εκλεγεί, να επαναφέρει το όνομα και τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος εκείνου που σφράγισε τη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος πιστεύει ότι έχει βρει τη λύση για την επίλυση του προβλήματος των οικονομικών χρεών του ΠΑΣΟΚ, που ήταν ο βασικός λόγος που η Φώφη Γεννηματά συγκρότησε το ΚΙΝΑΛ, καθώς η Χαριλάου Τρικούπη για να λειτουργήσει χρειαζόταν ένα νέο ΑΦΜ. Την πρότασή του, μάλιστα, φέρεται να έχει παρουσιάσει κατ΄ιδίαν και σε στελέχη που θα τον υποστηρίξουν στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία, μάλιστα, επιδιώκει να διασκεδάσει τους φόβους εκείνων των στελεχών που δεν προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ (πχ ο Θόδωρος Μαργαρίτης) και τα οποία επιμένουν στην ανάγκη ύπαρξης του ΚΙΝΑΛ και αντιτίθενται στην επαναφορά του ονόματος του ΠΑΣΟΚ και του πράσινου ήλιου. Σε συναντήσεις που έχει ξεκινήσει με τα στελέχη αυτά, τα διαβεβαιώνει πως εφόσον εκλεγεί στην ηγεσία, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και ότι όχι απλώς δεν θα περιθωριοποιηθούν ή δεν θα εκδιωχθούν, αλλά θα εξακολουθούν να έχουν λόγο και ρόλο με συμμετοχή στα κορυφαία όργανα του κόμματος, που θα λέγεται …ΠΑΣΟΚ.

Με κύριο σύνθημα, μάλιστα, την επαναφορά στο ΠΑΣΟΚ και τον πράσινο ήλιο, ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει προσεγγίσει ουκ ολίγους πρώην βουλευτές και πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι και θα τον στηρίξουν για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στις 15 Ιουνίου προγραμματίζει να παρουσιάσει την πολιτική του διακήρυξη για την ηγεσία του κόμματος, ενώ θα συνεχίσει τις περιοδείες του-αυτό το Σαββατοκύριακο βρέθηκε στο νομό Έβρου!

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ