Οριστικό διαζύγιο των «παιδιών» του Σημίτη με τον Μητσοτάκη

Προς οριστικό διαζύγιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη οδηγούνται τα στελέχη των πρώην «εκσυγχρονιστών» που τον στήριξαν προεκλογικά, τον ψήφισαν στις εκλογές του 2019 και τον στήριξαν έως σήμερα στη διακυβέρνηση της χώρας, όπως αποκαλύπτει ο Βασίλης Σκουρής στο ieidiseis.gr.

Πρόσωπα όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, που με τη συνέντευξή της στο iEidiseis προκάλεσε πολλές συζητήσεις και εισέπραξε πολλά θερμά σχόλια στο χώρο της για τις απόψεις που υποστήριξε, ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Αρίστος Δοξιάδης, η Βάσω Κιντή και άλλοι, κρατούν πλέον αποστάσεις ασφαλείας από το μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά από τον πρωθυπουργό. Αποδίδουν στην κυβέρνησή του και στον ίδιο προσωπικά αναποτελεσματικότητα και έλλειψη πολιτικής βούλησης για προώθηση των «μεταρρυθμίσεων», προοπτική που καθίσταται ακόμα πιο απίθανη λόγω και του γεγονότος ότι η χώρα εισήλθε ουσιαστικά σε (προ)εκλογική περίοδο. Τα πλέον επώνυμα από τα στελέχη αυτά καταλογίζουν μάλιστα στον Κυριάκο Μητσοτάκη «αλαζονεία» στην άσκηση της εξουσίας και της διακυβέρνησης της χώρας.

Να επισημάνουμε, επίσης, τη συνεχή κριτική που ασκεί το τελευταίο διάστημα στην κυβέρνηση για θέματα όπως η διαχείριση της πανδημίας και η εξωτερική πολιτική της χώρας, την οποία χαρακτηρίζει σε βασικούς της τομείς ως «παρακολούθημα» των ευρύτερων εξελίξεων στην περιοχή μας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά. Αξίζει να σημειωθεί πως κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας – και, μάλιστα σκληρή, σαφώς σκληρότερη από αυτή που κάνει το ΠΑΣΟΚ υπό τη σημερινή του ηγεσία – άσκησε και ο πρώην υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος, που στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές στήριξε τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Οι πληροφορίες επιμένουν πως και ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, προσφέρουν στήριξη στον Νίκο Ανδρουλάκη, όπως και ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης, που είχε – σύμφωνα με πληροφορίες – προεκλογικά και επαφές με τον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Οι «εκσυγχρονιστές» αναμένουν τις κινήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη και του δίνουν περιθώριο χρόνου, άλλοι μικρότεροι (έως τον Μάρτιο)και άλλοι περισσότερο. Εκτιμούν, ωστόσο, ότι το σημείο που θα κριθεί απολύτως ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είναι στις δεύτερες εκλογές, εφόσον δεν προκύψει αυτοδυναμία, ελπίζοντας ότι τότε θα στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Την επιλογή της αντι-ΣΥΡΙΖΑ κατεύθυνσης από τον Νίκο Ανδρουλάκη, άλλωστε, τη θεωρούν απαραίτητη προϋπόθεση για να στηρίξουν τη νέα ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.

Κάτω από την πίεση των «εκσυγχρονιστών», άλλωστε, η Χαριλάου Τρικούπη αναγκάστηκε μέρες μετά τα γεγονότα να λάβει θέση για τα γεγονότα στο ΑΠΘ. Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του κόμματος Πάνος Βλάχος, μεσάνυχτα της Δευτέρας(!) προέβη σε σχετική ανάρτηση!

Οι «εκσυγχρονιστές», πάντως, εγκατέλειψαν όποιες σκέψεις υπήρχαν για ίδρυση νέου κόμματος, ελπίζοντας ότι η εφαρμογή της απλής αναλογικής θα τους επιτρέψει να πιάσουν το εκλογικό όριο και να μπουν στη Βουλή, καθώς η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έκοψε τις προοπτικές που θα υπήρχαν εάν πχ εκλεγόταν ο Γιώργος Παπανδρέου. Επιπλέον, οι περισσότεροι εξ αυτών δεν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι βουλευτές, ούτε να συμμετάσχουν σε κομματικά όργανα και ως εκ τούτου -όπως λένε – δεν τους πολυενδιαφέρουν και τα δημοσιεύματα που βλέπου το φως της δημοσιότητας ότι «δεν τους θέλει πίσω ο Ανδρουλάκης»…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....