Οργή για τον Μητσοτάκη στη Βόρεια Εύβοια: Με ΜΑΤ και αποκλεισμό των πυρόπληκτων η επίσκεψη (vids)

Με αποκλεισμό των πυρόπληκτων κατοίκων από δυνάμεις των ΜΑΤ, επέλεξε ο πρωθυπουργός να εμφανιστεί στη Βόρεια Εύβοια, για πρώτη φορά μετά την τρομακτική καταστροφή που προκλήθηκε πριν από 4 μήνες από την πυρκαγιά που έκανε στάχτη την περιοχή.

Συνοδευόμενος από τον Σταύρο Μπένο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει συνάντηση με φορείς της Β. Εύβοιας, σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, για να παρουσιάσει το σχέδιο που έχει καταρτίσει η επιτροπή για την ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας.

Μόνο που για μια ακόμα φορά πρόκειται για μια «ανέφελη» παρουσία, καθώς οι πυρόπληκτοι κάτοικοι αποκλείστηκαν προκειμένου να μην βρεθούν ούτε καν στο οπτικό πεδίο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χαρακτηριστικά της κατάστασης που επικρατούσε είναι τα βίντεο που ανήρτησε η η τοπική ιστοσελίδα palmosev. Δείτε τα ΕΔΩ

Τι καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας

Όπως επισημαίνουν οι πυρόπληκτοι τέσσερις μήνες μετά την τρομακτική καταστροφή, παραμένουν τα μεγάλα προβλήματα τόσο όσον αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία όσο και στις αποζημιώσεις αγροτών και κτηνοτρόφων που καταστράφηκαν.

-Σοβαρά και ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν ξεκινήσει, παρά μόνο αντιδιαβρωτικά και μικρής έκτασης αντιπλημμυρικά.

-Στον κλάδο των ρετσινάδων – δασεργατών απαιτούμε μόνιμη απασχόληση στο δάσος και για τις απαραίτητες εργασίες για δεκαπέντε (15) έτη, και όχι μόνο για επτά (7) όπως μέχρι τώρα έχει προκηρυχθεί.

-Δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ σε αγρότες – ελαιοπαραγωγούς που έχουν υποστεί τεράστια καταστροφή στο φυτικό κεφάλαιο.

-Δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις σε μικρούς επαγγελματίες του τουρισμού (ενοικιαζόμενα), της εστίασης, γενικότερα σε όλους του κλάδους που είτε επλήγησαν άμεσα είτε έμμεσα.

-Οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν πάρει παρά ένα πολύ μικρό μέρος αποζημιώσεων, και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης στα κοπάδια που έχουν απομείνει καθώς απαγορεύεται η βόσκηση και δεν υπάρχει καμία μέριμνα για δωρεάν παροχή ζωοτροφών.

-Άλλοι κλάδοι όπως συκοπαραγωγοί, μελισσοκόμοι δεν έχουν αποζημιωθεί στο ύψος των αναγκών τους.

-Δεν έχουν αποζημιωθεί στο 100% υποδομές, κατοικίες, επαγγελματικός αγροτικός εξοπλισμός που καταστράφηκε

-Οι κτηνοτρόφοι ειδικότερα τονίζουν ότι οι αρμόδιες αρχές τους έχουν ξεχάσει καθώς δεν έχουν δώσει τις ζωοτροφές που χρειάζονται.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ