Ομολογία – σοκ του Μητσοτάκη για την κόλαση που έρχεται εξαιτίας των κυρώσεων που ψήφισε

Στην ομολογία ότι έρχεται ένας πραγματικός «Αρμαγεδδώνας» λόγω των κυρώσεων που ψήφισε και ο ίδιος κατά της Ρωσίας προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός στο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει προετοιμασία για μια περίοδο παρατεταμένης αβεβαιότητας και αστάθειας καθώς δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη αισιοδοξία για το τέλος των εχθροπραξιών στην Ουκρανία.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ποσοστά πληθωρισμού τα οποία δεν είχαμε ξαναδεί εδώ και 40 χρόνια», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι οι επιπτώσεις του πολέμου στον οικονομικό τομέα, είναι ήδη ορατές σε ολόκληρη την Ευρώπη και στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.

Εκτίμησε ότι η γενεσιουργός αιτία της κρίσης είναι πρωτίστως η άνοδος στις τιμές του φυσικού αερίου, που συμπαρασύρει δυστυχώς και τις τιμές του ηλεκτρισμού.

Με την κυβέρνηση όμως του Κυριάκου Μητσοτάκη να έχει ψηφίσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και να έχει γίνει πλέον «μη φιλική» χώρα προς τη Ρωσία.

Παράλληλα ο Κ.Μητσοτάκης όπως όλα δείχνουν δεν θα δεχθεί το αίτημα της Ρωσίας για πληρωμές φυσικού αερίου σε ρούβλι, αλλά θα αγοράσει το πανάκριβο αμερικανικό LNG.

«Το μυαλό μας αυτή την περίοδο πρόσθεσε, είναι στους χαμηλοσυνταξιούχους και σε αυτούς που μένουν στο νοίκι», πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα είναι κοντά στους πολίτες όπως ήταν και σε όλη την διάρκεια των δυσκολιών που δεν ήταν λίγες, όπως είπε. Απαρίθμησε τα μέτρα για την ακρίβεια που έχει ήδη λάβει η κυβέρνηση, ενώ αναφέρθηκε και στην αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι παρά τις προτροπές της αντιπολίτευσης για «να τα δώσουμε όλα τώρα», η κυβέρνηση κρατά δυνάμεις και εφεδρείες, καθώς κανείς δεν γνωρίζει τι θα ακολουθήσει.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία έλλειψη στην ελληνική αγορά. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα μηδενικής ανοχής σε οποιοδήποτε φαινόμενο αισχροκέρδειας.

«Θα εξαντλήσουμε την αυστηρότητα του νόμου. Επιβάλλονται ήδη πρόστιμα πολύ υψηλά σε όσους βλέπουν σε αυτή την κρίση μία ευκαιρία για πρόσκαιρο πλουτισμό. Αυτά τα φαινόμενα δεν θα γίνουν ανεκτά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.


«Αλλά πλάτη πρέπει να βάλουν και οι επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν στηριχθεί πολύ από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας και γι’ αυτό προσδιόρισα με απόλυτη σαφήνεια ότι τα όποια υπερκέρδη υπάρχουν από την αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει ουσιαστικά να επιστραφούν στους πολίτες μέσω μίας έκτακτης φορολόγησης ύψους 90%. Αναμένουμε από τη ΡΑΕ, η οποία είναι και η μόνη που γνωρίζει πλήρως τη λειτουργία της αγοράς, τις προτάσεις και τις εισηγήσεις της εντός του επόμενου μήνα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗpronews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...