Οι δύο αστάθμητοι παράγοντες που φοβάται το Μαξίμου

Με το βλέμμα στραμμένο στο μεγάλο θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, αλλά και στις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών βρίσκονται τα στελέχη της κυβέρνησης, καθώς αναζητούν τους τρόπους για το πώς θα κλείσουν αυτά τα δύο μέτωπα.

Οι μαζικές εκδηλώσεις του καλλιτεχνικού κόσμου φόβισαν το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς στενοί του συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν ότι μέσα από τις συγκεντρώσεις και τις συναυλίες, δημιουργείται ένα κίνημα κατά της κυβέρνησης σε μία περίοδο που τέτοιου είδους θέματα θα έπρεπε να έχουν λυθεί.

Γι’ αυτό άλλωστε ο πρωθυπουργός αποφάσισε να δεχθεί την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου τους εκπροσώπους των καλλιτεχνών, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους, το ζήτημα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και το θέμα των πτυχίων που αναφέρονται στο Προεδρικό Διάταγμα.

Παρά την σκληρή στάση που κράτησε όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση, από χθες στελέχη του κυβερνώντος κόμματος έλεγαν ότι η κυβέρνηση έχει πρόθεση να βρει λύση.

Στη συνάντηση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι: Κωνσταντίνος Κεχαγιόγλου (Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος), Σπύρος Μπιμπίλας (Πρόεδρος Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Μ. Ανανιάδου (Πρόεδρος Σωματείου εργαζομένων στο χορό), Βασίλης Παρασκευόπουλος (Πρόεδρος Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου), Γιάννης Μόσχος (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Εθνικού Θεάτρου), Αστέρης Πελτέκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος), Δηώ Καγκελάρη (Διευθύντρια Σχολής Εθνικού Θεάτρου), Γιάννης Ρήγας (Διευθυντής Σχολής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος), Λυδία Κονιόρδου, Πρώην υπουργός Πολιτισμού, Θάνος Παπαδογιάννης, Εκπρόσωπος σπουδαστών Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.

Την ίδια στιγμή αναζητείται λύση για το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Το γεγονός δε ότι και αυτή η ιστορία προέκυψε σε μια στιγμή που η κυβέρνηση θέλει να κλείσει όλα τα μέτωπα εν όψη των εκλογών, επιβαρύνει το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα άλλωστε, η πλειοψηφία των Βουλευτών της ΝΔ, εμφανίστηκε αμήχανη απέναντι στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η οποία επιχειρηματολογία υπήρξε από την κυβέρνηση, δεν ήταν πειστική.

Οι περισσότεροι άλλωστε εμφανίζονταν αιφνιδιασμένοι από την γρήγορη λειτουργία του Αρείου Πάγου ο οποίος μέσα σε εννέα ημέρες έβγαλε απόφαση για το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ