Οι δημοσκοπήσεις που έχει ο Τσιπρας στα χέρια του – Γιατί βλέπει ανατροπή

«Ώδινεν όρος κι έτεκεν μυν», ισχυρίζονται στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τη συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη, την οποία επιχείρησαν να «καπελώσουν» επικοινωνιακά με τη μίνι ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σε συνταξιούχους στο Αιγάλεω.


Στην… αξιωματική αντιπολίτευση, άλλωστε, έχουν αποφασίσει να μην στοχεύουν μόνο σε εκλογικές περιφέρειες, αλλά και σε ειδικά κοινά τα οποία θεωρούν πως είτε εξαπατήθηκαν από τη ΝΔ, όπως οι συνταξιούχοι, είτε έχουν πιο ανοιχτά αφτιά στις προτάσεις τους, όπως οι νέοι και οι γυναίκες για τις οποίες, μάλιστα, ετοιμάζουν ειδική διαδικτυακή καμπάνια.


Στην Κουμουνδούρου, εξάλλου, επισημαίνουν πως όταν ένας πρωθυπουργός καταφεύγει στην κινδυνολογία για την περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές ο πολιτικός του αντίπαλος και κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, «όπως συνέβη χθες Δευτέρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη», ομολογεί εμμέσως την επερχόμενη ήττα του.


Όπως κι αν έχει, στο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι θα είναι πρώτοι από την πρώτη Κυριακή.

Ακόμα, όμως, κι αν είναι δεύτεροι εκτιμούν πως η διαφορά τους από τη ΝΔ θα είναι μικρότερη των δύο μονάδων, οι ίδιοι θα γράψουν ένα ποσοστό πάνω από 30% και, συνεπώς, αυτή η διαφορά θα είναι πλήρως αναστρέψιμη τη δεύτερη Κυριακή.

Την ίδια ώρα, παρακολουθούν με ενδιαφέρον το «ζεστό κρύο» του πρωθυπουργού απέναντι στο ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, το οποίο αποδίδουν σε επιχείρηση εκλογικής παγίδευσης όχι μόνο της Χαριλάου Τρικούπη αλλά και των ψηφοφόρων της, ιδίως στην περίπτωση δεύτερων εκλογών.


Επιπλέον, στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν πως το νέο φλερτ Μητσοτάκη με ΠΑΣΟΚ πηγάζει κι από την αγωνία του να σχηματιστεί κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές γιατί στην καλύτερη περίπτωση για τον ίδιο θα είναι πρώτος σε αυτές αλλά με μικρή διαφορά.

Όσον αφορά τη νομοθετική διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για τον αποκλεισμό Κασιδιάρη από τις προσεχείς εκλογές τη συνέταξαν ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Ακρίτας Καϊδατζής, με τον διευθυντή του γραφείου του κ. Τσίπρα, Μιχάλη Καλογηρου.


Συμβολή είχε κι ο επίσης καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Αναφορικώς, επίσης, με την περιλάλητη Πολιτική Γραμματεία που θα εγκρίνει τα ψηφοδέλτια του κόμματος, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Ασκείται, πάντως, πίεση από την εσωκομματική αντιπολίτευση τα νέα πρόσωπα να μην είναι τόσο πολλά ώστε να μπορούν να μεταβάλουν και τις εσωκομματικές ισορροπίες σε κάθε νόμο.

Ο κ. Τσίπρας, ωστόσο, εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει την ανανέωση και να δώσει στους νέους υποψηφίους ένα περιθώριο τριμήνου για να υλοποιήσουν την προεκλογική τους καμπάνια.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, αναφέρουν με νόημα πως έρχονται δύσκολα για τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ όχι μόνο από το μέτωπο των παρακολουθήσεων, αλλά κι από Βρυξέλλες για το Qatar Gate με όσα έχει ήδη καταθέσει και θα καταθέσει ο βασικός κατηγορούμενος Πιερ Αντόνιο Παντσέρι.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....