Οι Αμερικανοί σώζουν τον Μητσοτάκη – Στέλνουν λίστα με πολιτικούς που χρηματοδότησε ο Πούτιν στην Ελλάδα – Ποιους «καίνε» τα 300.000.000 δολάρια

Periodista

Εγκαίρως, τον περασμένο Αύγουστο, ο Δημήτρης Μπεκιάρης είχε αποκαλύψει εδώ στο PERIODISTA.GR, πως αυξήθηκε η ένταση των “αποκαλύψεων” γύρω από την υπόθεση των υποκλοπών αμέσως μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τις ΗΠΑ {Διαβάστε το: Οι Γερμανοί ρίχνουν τον Μητσοτάκη – Τι θέλουν να φέρουν στη θέση του – Ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός (Δεν θα είναι ο Τσίπρας)}.

Είναι προφανές ότι υπάρχουν ντόπια και ξένα συμφέροντα που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και να φέρουν τους συσχετισμούς στα μέτρα τους, ώστε να ασκούν πλήρη έλεγχο. Θέλουν κυβερνήσεις συνεργασίας, κυβερνήσεις αδύναμες με μπαλαντέρ (στην προκειμένη περίπτωση προορίζουν για αυτό το ρόλο τον Ανδρουλάκη), την πιθανή αποχώρηση του οποίου από οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα προκύψει θα χρησιμοποιούν ως φόβητρο για τον επόμενο πρωθυπουργό, όποιος και αν είναι αυτός. Ο Ανδρουλάκης παίζει καλά (προς το παρόν, μέχρι να αντιστραφούν οι όροι, καθώς δεν θα αργήσουν σοβαρές αποκαλύψεις) το ρόλο, ενώ ο Τσίπρας μάλλον δεν έχει πάρει χαμπάρι ακόμη πως ξένα και ντόπια συμφέροντα τον έχουν εγκλωβίσει, αλλά αυτές είναι άλλες ιστορίες που θα τις δούμε προσεχώς.

Το ερώτημα πάντοτε παραμένει: Θα αφήσουν οι Αμερικανοί να συμβεί κάτι τέτοιο; Να αποσταθεροποιηθεί δηλαδή η κατάσταση στην Ελλάδα;

Ο Πούτιν

Στον πλαίσιο της βοήθειας των Αμερικανών προς τον Μητσοτάκη, ο οποίος έχει δώσει στις ΗΠΑ γη και υδωρ, λέγεται ότι εντάσσεται και η αποκάλυψη Αμερικανού Αξιωματούχου ότι η Ρωσία μετέφερε πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια σε ξένα πολιτικά κόμματα, αξιωματούχους και πολιτικούς σε περισσότερες από 24 χώρες από το 2014 και μετά, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η Μόσχα για να αυξήσει την επιρροή της στο εξωτερικό.

Όπως και να το κάνουμε, η δημοσιοποίηση μίας λίστας, που θα περιλαμβάνει πολιτικούς αντιπάλους του σημερινού πρωθυπουργού, θα αποτελέσει σανίδα σωτηρίας για τον Μητσοτάκη.

Η ΝΔ στην ανακοίνωσή της αναφέρεται στην αποκάλυψη και όπως σημειώνει περιμένει «τα νέα στοιχεία για το αν χρηματοδητήθηκαν από τον Πούτιν και ελληνικά κόμματα, καθώς και ποια ήταν αυτά».

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Λίγες μέρες μετά τις αναφορές του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για παρεμβάσεις της Ρωσίας εντός της Ευρώπης, έρχεται η αποκάλυψη από τις ΗΠΑ για χρηματοδοτήσεις ξένων κομμάτων σε τουλάχιστον 20 χώρες, από τον Πούτιν. 

Αυτό που ξέρουμε ήδη για την Ελλάδα, είναι ότι η Δικαιοσύνη των ΗΠΑ προχώρησε τον Απρίλιο σε δίωξη του Ρώσου επιχειρηματία Μαλοφέγεφ, μεταξύ άλλων, για την παροχή χρηματοδότησης με 10 εκ. ευρώ μέσω εταιρειών, προκειμένου να δημιουργηθεί κανάλι ρωσικής προπαγάνδας στην Ελλάδα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον, λοιπόν, περιμένουμε τα νέα στοιχεία για το αν χρηματοδητήθηκαν από τον Πούτιν και ελληνικά κόμματα, καθώς και ποια ήταν αυτά».

Διαβάστε και τι γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης στο liberal.gr ώστε να πάρετε μία γεύση για το τι έχει να ακολουθήσει:

Πολλοί έχασαν τον ύπνο τους και στην Αθήνα, επειδή οι Αμερικανοί θα δώσουν στοιχεία για τη χρηματοδότηση πολιτικών από τη Μόσχα. Θα παρακαλούσαμε άπαντες να μην αρχίσουν και πέφτουν από τα συννεφάκια τους. Ότι δήθεν δεν ήξεραν, ότι δεν έβλεπαν και δεν άκουγαν για τις σχέσεις της Μόσχας με κόμματα και μοναστήρια. Όταν μάθουμε για τις χρηματοδοτήσεις, πάντως, ίσως τότε γίνουμε πιο σοφοί σε θέματα που άπτονται του ενεργειακού και του προσφυγικού. Ίσως…

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια οργιαστική κατάσταση στην Ευρώπη, καθώς δημιουργείται ένα ισχυρό αντιδυτικό μέτωπο στα μετόπισθεν της Δύσης. Ξεκίνησε από το 2014, μας λένε οι Αμερικάνοι. Θα έχει, λοιπόν, μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε ποιοι και πότε. Και κυρίως να αποκτήσουμε μία γνώση για ποιον λόγο υποστήριζαν όλα αυτά τα χρόνια τα συμφέροντα της Ρωσίας. Ειδικά στην Ελλάδα. Επειδή πίστευαν ότι η Ρωσία ήταν διάδοχος της Σοβιετίας, επειδή είχαν «αγοράσει» το σενάριο των αδελφών Ορθοδόξων ή γιατί είχαν χρηματιστεί; Μπορεί να είναι όλα αυτά μαζί. Άλλωστε, ζούμε σε έναν πολύπλοκο κόσμο που φαινομενικά αντίθετες «ιδεολογίες» συμβαδίζουν στον δρόμο για την Κόλαση. Και αυτή τη φορά μην έχοντας πάντοτε καλές προθέσεις…

Στην Ελλάδα η φιλορωσική προπαγάνδα έχει ένα σημείο που τέμνεται και με τα συμφέροντα της Τουρκίας. Και εδώ είναι το οξύμωρο του πράγματος. Πώς είναι δυνατόν, δηλαδή, άνθρωποι να τυφλώνονται τόσο πολύ που να μην αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ζημιάς που προκαλούν στην ίδια τους τη χώρα. Σε δεύτερο χρόνο θα δημιουργηθεί και ένα εύλογο ερώτημα: Το κάνουν για λόγους βλακείας και μόνο;

Στις επόμενες μέρες ή λίγες εβδομάδες θα ανοίξει η αυλαία και θα δούμε αν το σενάριο που θα εκτυλιχθεί θα λύσει τις απορίες μας ή όχι. Η αλήθεια είναι ότι αν το έργο είναι άκρως αποκαλυπτικό, τότε πολλοί άνθρωποι δεν θα έχουν πού να κρυφτούν. Ούτε στο Καράκας! Για το οποίο έχουμε επίσης πολλές απορίες, για το τι πραγματικά συνέβη στο παρελθόν. Και σε αυτή την περίπτωση θα μάθουμε! Διότι η Δύση μπορεί να αντιδρά με μια σχετική ολιγωρία, αλλά στο τέλος αντιδρά.

Και όσοι πίστεψαν ότι με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα βάλουν μπουρλότο στην Ευρώπη, έχουν υπολογίσει λάθος. Ή αλλιώς, η Ελλάδα (η οποία και μας ενδιαφέρει περισσότερο) δεν πρόκειται να γίνει ούτε το παράδειγμα της Μπολιβαριανής επανάστασης στην Ευρώπη, ούτε το γιουσουφάκι του Ερντογάν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....