Οι… άλλες δημοσκοπήσεις, η βεβαιότητα του Τσίπρα και το μεγάλο ερώτημα για το τι θα συμβεί στις εκλογές

Βρισκόμαστε, εδώ και πολύ καιρό, σε προεκλογική περίοδο- κι ας μην έχουμε ακόμα την ακριβή ημερομηνία που θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές. Είναι βέβαιο πως τον Απρίλιο ή το αργότερο τον Μάιο θα κληθούμε να προσφύγουμε στις κάλπες (και, μάλιστα, όχι μόνο μία φορά…), προκειμένου να εκλεγεί η επόμενη κυβέρνηση.

Τα επιτελεία των δύο μεγάλων μονομάχων δίνουν τη δική τους μάχη, με την Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να ετοιμάζονται για… μετωπική περιωπής.

Είναι δεδομένο πως το κυβερνών κόμμα φαντάζει ως το τεράστιο φαβορί για τη (δεύτερη συνεχόμενη) νίκη, καθώς προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Αυτό, ωστόσο, όπως μεταδίδει το instanews.gr δε φαίνεται να «ταράζει», ωστόσο, τον Αλέξη Τσίπρα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί πως η ανατροπή των ποσοστών έχει ήδη συντελεστεί και πως ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται έναντι της ΝΔ.

«Η ανατροπή έχει ήδη γίνει, είμαστε μπροστά και η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, που θα ανοίξει το δρόμο για προοδευτική κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές. Από τις εκλογές της απλής αναλογικής. Κι ας μη βιάζονται ορισμένοι να προδικάζουν τις εξελίξεις με βάση της προεκλογικές τακτικές των κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Ψάχνοντας και διογκώνοντας τις φυσιολογικές διαφορές ανάμεσά τους. Το έχω ξαναπεί. Ανάμεσα στις προεκλογικές τακτικές και τις μετεκλογικές εξελίξεις, μεσολαβούν ένα πολύ σημαντικό γεγονός: Οι εκλογές. Οι εκλογές και τα αποτελέσματα των εκλογών και όχι των δημοσκοπήσεων», δήλωσε από μικροφώνου στην συγκέντρωση που έγινε στο Ιβανώφειο της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Δευτέρας (6/2/2023).

Το μεγάλο ερώτημα είναι, βέβαια, ένα: έχει δίκιο ο πρώην πρωθυπουργός ή όχι;

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...