Ξέσπασε ο Αλέξης Τσίπρας για τη σκανδαλάρα με τα Πόθεν Έσχες του Μητσοτάκη – Τι λένε στην Κουμουνδούρου

Σαφέστατες αιχμές για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τις αποκαλύψεις του Documento της Κυριακής ότι ο πρωθυπουργός από το 2016 καταθέτει ψευδές πόθεν έσχες, άφησε ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη και την κεντρική του ομιλία και αναφερόμενος στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο αναρωτήθηκε «με ποιο δικαίωμα ο κύριος Μητσοτάκης σχεδιάζει να κάνει μπίζνες με τα λεφτά των πολιτών; Είναι οικογενειακή του περιουσία τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου, του Έλληνα ασφαλισμένου; Είναι σαν τα άλλα που δεν δηλώνει στο πόθεν έσχες του γιατί γνωρίζει ότι κανείς δεν θα τον ελέγξει; Γιατί ξέρετε σε αυτή τη χώρα οι νόμοι ισχύουν για όλους τους άλλους εκτός από τον κύριο Μητσοτάκη. Έτσι φαίνεται ότι ισχύει σε αυτή τη χώρα».

Και για να μην έχει κανείς καμιά αμφιβολία ο κ. Τσίπρας συνέχισε: «Λοιπόν λέμε όχι δεν αποτελεί περιουσία οικογενειακή ο κόπος των εργαζόμενων, όπως τα σπίτια του Βολταίρου που δεν ξέρουμε πως αποκτήθηκαν! Ο κόπος και η δυνατότητα των ασφαλισμένων να πληρώνουν κάθε χρόνο και να εξασφαλίσουν τις συντάξεις τους δεν μπορεί να παίζουμε με το δημόσιο συμφέρον ή μήπως βέβαια υπάρχει και μία άλλη εκδοχή: μήπως ο κύριος Μητσοτάκης θεωρεί ότι θα κάνει τα ίδια με το δημόσιο χρέος με αυτά που έκανε το χρέος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας…».

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το documento στην Κουμουνδούρου θεωρούν «κορυφαίο πολιτικό και ηθικό θέμα τη χθεσινή αποκάλυψη για το ψευδές πόθεν έσχες του Πρωθυπουργού αλλά και την κατοχή μετοχών εταιρείας στην αλλοδαπή της συζύγου του κάτι που απαγορεύεται από την ελληνική νομοθεσία».

Γι αυτό στην δεύτερη ανακοίνωσή τους για το θέμα κατέληγαν ότι «θεωρούμε αυτονόητο ότι οι αρμόδιες Αρχές θα αναλάβουν άμεσα την διερεύνηση της υπόθεσης».

Όπως σημειώνουν με νόημα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ το «αυτονόητο» δεν είναι τίποτε άλλο από την αυτεπάγγελτη δίωξη της Εισαγγελέως Εφετών, αφού πρόκειται για πολιτικό πρόσωπο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση, σε περίπτωση κωλυσιεργίας, δεν θα χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που απορρέουν από το Σύνταγμα της χώρας και την κείμενη νομοθεσία ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...