Νέος πρόεδρος ο Θεοκλής Ζαούτης στη θέση του Αρκουμανέα – Ποιος είναι

Στον Καθηγητή Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων κ. Θεοκλή Ζαούτη κατέληξε η Κυβέρνηση για την θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες η αντικατάσταση του κ. Αρκουμανέα οποίος παραιτήθηκε το Σάββατο από τον οργανισμό το θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

Ποιος είναι ο Θεοκλής Ζαούτης

Ο Θεοκλής Ζαούτης είναι κλινικός γιατρός, ερευνητής, καθηγητής και ηγετική φυσιογνωμία στον τομέα των παιδιατρικών λοιμωδών νοσημάτων. Ασχολείται ενεργά με τον τομέα της δημόσιας υγείας τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρώπη. Είναι Καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Perelman School of Medicine στο Πανεπιστήμιο της Pennsylvania (UPENN) και Διευθυντής του Τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Philadelphia (CHOP). Το 2011, ίδρυσε το Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων (CLEO) στην Αθήνα. Αποστολή του Κέντρου είναι η βελτίωση της ασφάλειας των ασθενών και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγειάς στα ελληνικά νοσοκομεία, των οποίων το έργο περιλαμβάνει ένα ισχυρό πρόγραμμα διεθνούς, πολυκεντρικής έρευνας και συνεργασίας. Το 2018, διορίστηκε Ανώτατος Επιστημονικός Σύμβουλος του Ιδρύματος PENTA. Το δίκτυο PENTA περιλαμβάνει εκατοντάδες ερευνητές και κλινικούς γιατρούς, οι οποίοι σχεδιάζουν, εφαρμόζουν και συντονίζουν παγκόσμιας εμβέλειας κλινικές έρευνες και προγράμματα κατάρτισης σε 18 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Εργάζεται επίσης ως σύμβουλος στο Περιφερειακό Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) για την Ευρώπη, στην Ελλάδα. Συμμετέχει σε πολλές συμβουλευτικές επιτροπές στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, όπως στα National Institutes of Health (NIH), Centers for Disease Control and Prevention (CDC) και American Academy of Pediatrics (AAP). Παράλληλα, συμμετέχει στην Ομάδα Εργασίας του χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ σχεδίου επιτήρησης ARPEC – Αντοχή στα Αντιβιοτικά και Συνταγογράφηση στα Παιδιά της Ευρώπης, καθώς και στο ESPID (European Society for Paediatric Infectious Diseases).

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Η Ράνια Τζίμα διάβασε Periodista.gr, τα τηλέφωνα έσπασαν και ο Κασσελάκης θα πάει στο Mega Channel του Μαρινάκη

Η Πυθία σχολιάζει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....