«Νέα κόλπα» της κυβέρνησης για να καλύψει την αποτυχία της στους εμβολιασμούς

Μιλούν πλέον για ποσοστά «επί του συνόλου των ενηλίκων» και όχι «επί του συνόλου του πληθυσμού» – Όλα για την επικοινωνία, όλα για τη διατήρηση του κυβερνητικού Success Story!

Του Βασίλη Σκουρή

Τα πάντα για την επικοινωνία και για τη διατήρηση του Success Story δίνει η κυβέρνηση, επιδιώκοντας τη δημιουργία μιας πλαστής εικόνας για τον εμβολιασμό, ακόμα και αν αυτή βλάπτει την προσπάθεια αντιμετώπισης της νόσου, αφού συμβάλλει στον εφησυχασμό των πολιτών!

Όλο και πιο συχνά πλέον ακούς κυβερνητικά στελέχη, αλλά – δυστυχώς – και κάποια μέλη της Επιτροπής να μιλούν για εμβολιασμό «επί του συνόλου των ενηλίκων» και όχι πλέον «επί του συνόλου του πληθυσμού»!

Επιφανείς επιστήμονες διαβεβαίωσαν κατηγορηματικά ότι η ανοσία της κοινότητας από τη μετάλλαξη «Δέλτα» επιτυγχάνεται με πλήρη εμβολιασμό ή φυσική νόσηση του 82-85% του συνόλου του πληθυσμού!

Προς τι λοιπόν οι αναφορές – με πρώτον τον πρωθυπουργό, προ μηνός περίπου – σε ποσοστά «επί του συνόλου των ενηλίκων»;

Είναι σαφές πως το Success Story για τον εμβολιασμό, με το οποίο η κυβέρνηση έπαιξε από τον περασμένο Νοέμβριο, δεν βγαίνει πλέον.

-Τις τελευταίες δέκα ημέρες μόνο 110.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, αριθμός απολύτως απογοητευτικός! Τα ραντεβού της παρούσης εβδομάδας κυμαίνονται κατά μέσο σε 40.000, αριθμός επίσης που δείχνει πως τον Αύγουστο τον χάσαμε εντελώς!

-Έχουν γίνει μόλις 755 εμβολιασμοί κατ΄ οίκον, σε σύνολο 3.200 αιτήσεων, με την έναρξη του προγράμματος να έχει ξεκινήσει οκτώ μήνες πριν!

-Τραγικά είναι τα ποσοστά στα προσφυγικά κέντρα και σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, όπως οι Ρομά!

-Έχει εγκαταλειφθεί ουσιαστικά η προσπάθεια να πειστεί να εμβολιαστεί το 25% των ηλικιωμένων, οι ηλικίες δηλαδή εκείνες που αν κάποιος νοσήσει θα κινδυνεύσει η ίδια του η ζωή!

«Είναι καλοκαίρι, ο κόσμος είναι διακοπές», λένε τώρα οι αρμόδιοι για τον εμβολιασμό. Πριν από δυο μήνες υπόσχονταν και θριαμβολογούσαν ότι θα πήγαιναν κινητές μονάδες στις… πλαζ προκειμένου να μην διακοπεί το πρόγραμμα εμβολιασμού! Και όποιος έλεγε ότι αυτά δεν γίνονται, τον κατηγορούσαν περίπου για… αντικυβερνητισμό!

Το βάρος ρίχνεται πλέον μετά το Δεκαπενταύγουστο, πλην όμως πρέπει κάποτε η κυβέρνηση να λέει αλήθειες και να σταματήσει να χρησιμοποιεί τα εμβόλια και την αντιμετώπιση του κορονοϊού στο κομματικό παιχνίδι. Διαφορετικά, εκτός από τον Αύγουστο και το καλοκαίρι, θα τα έχουμε μεν κάνει… «όλα τέλεια, αλλά θα κινδυνεύουμε να χάσουμε και το φθινόπωρο!

ΥΓ: Ας μην τους περάσει από το μυαλό, αν δεν βγαίνουν οι εμβολιασμοί, να μην αριθμούμε τα ποσοστά «επί του ενηλίκου πληθυσμού», αλλά «επί του… ηλικιωμένου ποσοστού»! Ικανοί, άλλωστε, είναι κάποιοι να το πράξουν, αν δεν τους βγαίνουν αλλιώς τα νούμερα!

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ